Taidekuja

Taidekuja

Traconin taidekujalla kuvataiteen ja kädentaitojen harrastajat esittelevät ja myyvät töitään. Kujalta voit löytää fanitaidetta ja originaaleja taidonnäytteitä useilta eri taitelijoilta tapahtumaviikonloppuna. Huomioithan, että useimmat myyjät voivat ottaa vastaan vain käteistä. Osa taiteilijoista on kujalla vain yhtenä päivänä, joten kujalla kannattaa pyörähtää kaikkina päivinä! Taidekuja sijaitsee Tampere-talon kolmannessa kerroksessa.

 

Taidekujan aukioloajat

Perjantai: 16 - 21
Lauantai: 10 - 19
Sunnuntai: 10 - 17

*Pidätämme oikeuden muutoksiin

 

Taidekujahaku

Haku alkaa: Lauantaina 1.4.2023 klo 10.00

Haku päättyy: Perjantaina 28.4.2023 klo 20.00

Linkki hakulomakkeeseen: Haku on päättynyt

Tulokset: Tulokset julkaistu.

 

Miten haen taidekujalle

Traconin taidekujalle haetaan sähköisellä portfoliolla ja hakulomakkeella. Täytäthän lomakkeen huolellisesti ja huomioit erityisesti etu- ja sukunimien, sähköpostiosoitteiden sekä portfoliolinkin oikeinkirjoituksen. Hakulomake tulee lähettää hakuaikana.

Mikäli haette taiteilijaryhmänä / kaverin kanssa, täyttäkää lomake yhdessä. Useamman lomakkeen lähettäminen samalla nimellä johtaa hakemuksien hylkäämiseen. Suosittelemme enintään kolmea taiteilijaa per pöytä.

Hakemuksen / pöydän vastuuhenkilö tulee saamaan keskitetysti kaikki viestit ja vastuuhenkilön tehtävä on viestiä ryhmän / parinsa kanssa.

 

Taidekujailija vai artesaani?

Taidekujalle ovat tervetulleita harrastelijat, taiteilijat ja käsityöläiset. Jos toimintasi on kuitenkin vahvasti ammattimaista, harkitsethan artesaanipöytää. Taidekujalla tuotteiden täytyy olla omaa kättenjälkeä, eikä esimerkiksi jälleenmyyntiin ostettuja tuotteita.

Valitsethan haetko taidekujalle vai artesaaniksi jo hakuaikana ja lähetät vain yhden hakemuksen. Aluevastaavat tekevät yhteistyötä ja tarpeen tullen siirtävät hakijan sopivammalle alueelle.

 

Valintaperusteet

Portfolioita tarkastelevat kujavastaavan kokoama raati. Raati on vuosittain vaihtuva kokoonpano. Portfolioita tarkastellaan oheisin kriteerein. Tarkista vielä alempaa portfolio-ohjeet.

Tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille toukokuun loppuun mennessä. Tarkistathan myös mahdollisen roskaposti -kansion sähköpostistasi.

 

 • Ensikertalaiset

  • Pyrimme vuosittain saattamaan uusia taidekujailijoita harrastuksen äärelle. Ensikertalaisilta edellytetään kuitenkin myös portfoliota, joka näyttää valmiudet taidekujalle osallistumiseen. Ensikertalainen ei ole ollut aiemmin myymässä Traconin taidekujalla, mutta kokemusta on voinut kertyä muilta taidekujilta.

 • Tekninen osaaminen

  • Työt esitellään sellaisina kuin mitä lopulliset tuotteet olisivat tai voisivat olla - viimeisteltyinä. Valmista tuotetta ei tarvitse olla kuvattuna, mutta irtonaiset luonnokset tai kokeelliset teokset eivät välttämättä välitä todellista kuvaa tuotannosta. Töistä voi kuitenkin esitellä halutessaan muutaman työvaihekuvan.

 • Luovuus

  • Töissä näkyy tekijän oma kädenjälki ja tyyli. Työt eivät muistuta tai jäljittele valmiita lisenssoituja tuotteita. Jos olet kokenut tekijä ja Traconin taidekujalla viime vuosina pyörähtänyt, odotamme näkevämme sinulta myös uutta tuotantoa asiakkaille.

 • Traconin kohderyhmän huomiointi

  • Kohderyhmämme kattaa laajan otannan erilaisia sarjoja, aiheita ja kiinnostuksen kohteita. Kujaa ei voida täyttää vain tietyllä aihepiirillä ja pyrimmekin valinnoissa monipuoliseen valikoimaan. Samankaltaiset tekijät voidaan arvioida vastakkain, jolloin yllä olevat kriteerit vaikuttavat valintaan.

 

Portfolio-ohjeet

Portfolio ei jätä raatilaisille arvailun varaa - avaa taidettasi lyhyellä kuvailulla tarpeen tullen.

Kerro lyhyesti kuka olet, mitä teet, mitä lähdemateriaaleja ja tuotteita pöydältäsi löytyy, sekä kuinka työstät teoksiasi. Myös originaalituotannosta voi avata tarkemmin.

Työnäytteitä tulisi olla noin 8-20 kpl. Määrä on suuntaa antava. Valitse teoksia joista ajattelit myydä tuotteita taidekujalla. Työvaihekuvia voi olla muutama.

Taideryhmien hakiessa kujalle pyydämme koostamaan yhteisen portfolion.

Ethän käytä portfoliopohjana sosiaalista mediaa (Facebook, Instagram, Twitter) tai taidesivustoa josta löytää kaiken tuotantosi. Portfolio tulee olla varta vasten portfolioksi rakennettu sivu / tiedosto tai muu asiansa ajava pohja.

 

Portfolion lähestyttävyys

 • Tarkista linkkien toimivuus.

 • Kuvat ovat kohtuullisen kokoisia (ei postimerkkikokoa) ja tekstit ovat luettavissa.

 • Portfolio saa olla persoonallinen.

 

AI-taide

Kunnioitamme taiteilijoiden omaa työpanosta ja kiellämme tekoälyllä generoidun taiteen myymisen taidekujalla. Kielto koskee kokonaan tai osittain generoituja kuvia, jotka pohjautuvat muiden osapuolien kuvien hyödyntämiseen.

 

Ikärajallisen taiteen esittäminen

Tapahtuma on kaikenikäisille. Huomioithan tämän taiteesi esillepanossa ja tiedostat, että gore ja seksuaalisesti ehdotteleva taide tulee olla esitetty taidekujalla siten, että tapahtuman osallistujat eivät tahattomasti kohtaa heille ikäänsä tai mieltymyksiinsä nähden sopimatonta taidetta. Hyviä tapoja rajata taiteen esillepanoa ovat kansiot, laatikot ja muut peittävät tekniikat kriittisissä kohdissa. Kansioissa ja laatikoissa tulee olla päällä selkeä ilmaisu sisällöstä. Taiteilijana myös kiinnität huomiota siihen, ketkä taidettasi selailevat ja tarpeen tullen ohjeistat muun materiaalin puoleen. Ikärajallista taidetta ei tule myydä alaikäisille.

Portfoliossa kaikki taide saa olla edustettuna.

 

MAX-pöydän hakeminen

Koko viikonlopun pöytä on tarkoitettu kujakonkareille tai vahvoille osaajille. Valmistele portfolioosi osio jossa näkyy valmiita tuotteita tai otoksia pöydästäsi jossain tapahtumassa. Valmistaudu kirjoittamaan hakulomakkeeseen perustelu ja taustaa toiminnastasi sekä osaamisestasi. Harkitse täyttäisitkö koko pöydän tuotteillasi kolmeksi päiväksi?

 

Tarjolla olevat pöydät ja päivät

Hakiessasi taidekujalle valitsethan sinulle sopivimmat päivät. On hyvä valita ensisijainen toive, sekä muutama vaihtoehtoinen. Varauduthan siihen, että saatat saada vaihtoehtoisen valinnan. Hakijan valintojen ulkopuolisia mahdollisuuksia ei tarjota hakijalle.

Pöydät MEDIUM ja LIGHT ovat joko yhden tai kahden päivän pöytiä ja tarjolla kaikille hakijoille.

Kujakonkareille on tarjolla kolmen päivän MAX-pöytiä. Tämän pöydän hakijoilta odotetaan hakemuksessa hieman enemmän näyttöä pöytäkokoonpanosta.

Taidekujapöydän yhteydessä myydään valituille taidekujailijoille viikonloppulippu tapahtumaan. Liput ovat nimettyjä, eivätkä ole luovutettavissa eteenpäin. Mahdollisten avustajien tulee hankkia itse ranneke tapahtumaan.

 

Pöytien statistiikka

Kujapöytä LIGHT | koko 50 cm x 150 cm | 1 ja 2-päivän pöytä

Kujapöytä MEDIUM | koko 75 cm x 125 cm | 1 ja 2-päivän pöytä

Kujapöytä MAX | koko 80 cm x 180 cm | 3 päivän pöytä

*Kaikki pöydät sisältävät kaksi tuolia.

*Hakemusten sekä aikataulujen varjolla muutokset päivissä mahdollisia pöytäkohtaisesti.

 

Muutokset, peruutukset ja paikallaolo

Hakuajan jälkeen ei ole mahdollista tehdä muutoksia pöytäkokoonpanoihin. Peruutuksista tulee ilmoittaa mahdollisimman pian. Paikalle saapumatta jättämisestä ilman ilmoitusta jää merkintä seuraavan vuoden tapahtumaa ajatellen. Mikäli myöhästyt ilmoittamatta rakentamisajasta tapahtumapäivänä tai jätät saapumatta, on pöytä tarjolla muille kujalaisille täytettäväksi loppuajaksi.

Odotamme kujailijoiden olevan paikalla taidekujan aukioloaikoina. Alustavat aukioloajat ovat ilmoitettu haun alkaessa, joten huomioithan tämän hakiessasi kujalle.

 

Varasija- ja peruutuspaikat

Erillistä varasijalistaa ei julkaista tai ilmoiteta. Hakulomakkeessa voi kuitenkin ilmoittaa halukkuutensa täyttää vapautunut paikka kiireellisestikin tapahtuman lähestyessä.

 

Taidekujan saavutettavuus

Taidekuja on esteetön, sillä kolmanteen kerrokseen on hissi. Taidekujalla on kuitenkin paikoin ahtaampia kohtia pöytien myyjäpuolella. Voit tarvittaessa ilmaista tarpeen esteettömään kujapöytäpaikkaan.

 

Taidekujahinnasto

Hinnasto ei sisällä lippuja tapahtumaan. Lippujen hinnat lisätään pöytäpaikan hintaan.

 

Kysyttävää?

Ota yhteyttä tarvittaessa taidekuja(at)tracon.fi

 

Taidekujakartta

Julkaistaan tapahtuman lähestyessä.

 

Suodata taiteilijoita: Kaikki Perjantai Lauantai Sunnuntai