AMV-luonnonvoimat

Tracon 2023 AMV-luonnonvoimat kilpailuun ilmoittautuminen

 

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa 22.6.2023

 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 9.8.2023 klo 23:59

 • Lähetettyjen videoiden korjausmahdollisuus tarvittaessa

 • Finaaliesitys isossa salissa perjantaina 8.9.2023

 

Säännöt

AMV-luonnonvoimat on kilpailuformaatti, jonka tarkoituksena on tuoda AMV:ita nykyaikaiseen muotoon. Lyhytvideoiden teko ja niiden suosio on kasvanut merkittävästi vuosien aikana ja haluamme Traconissa olla tukemassa tätä muutosta. Päätimme yhdistää kaksi teemaa: lyhytvideot ja Traconin vuoden teeman: luonnonvoimat, ja näin syntyi tämä kilpailukonsepti.

Kilpailuun saa osallistua itse editoidulla animaatio-, peli- tai sarjakuvamusiikkivideolla. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailuteoksesi arvioitavaksi 9.8.2023 klo 23:59 mennessä. Kilpailu on tarkoitettu Suomen kansalaisille, pysyvästi Suomessa oleskeleville sekä muille, jotka ovat tulossa tapahtumaan, sillä toivomme kilpailuun mahdollisimman paljon paikalle pääseviä osallistujia. Mikäli osallistuja ei kuitenkaan ole paikalla kilpailussa ja sijoittuu, eikä ole lähettänyt ketään noutamaan palkintoa puolestaan, postitetaan palkinto hänelle kotiin.

Videot tulee lähettää kilpailuun Xfer-lähetyspalvelun kautta. Ohjeet videon lähettämiseen löytyvät ”lähetyspalvelun ohjeet” -kohdasta. Muita kautta lähetettyjä videoita ei hyväksytä kilpailuun. Kilpailuun ei hyväksytä videoita, jotka ovat olleet finaalissa missään muussa kilpailussa tai julkisesti nähtävillä.

Jokainen osallistuja saa lähettää kilpailuun korkeintaan kaksi (2) videota valitsemassaan kahdessa (2) kategorioissa (ks. ”kategoriat”). Yhteistyövideot eivät ole sallittuja, vaan video tulee editoida itsenäisesti. Osallistujille ja heidän aveceilleen varataan istumapaikat salista.

Mikäli osallistumisen tai kilpailuteoksen kanssa ilmenee ongelmia minkä tahansa näissä säännöissä mainitun kohdan suhteen, on AMV-vastaava yhteydessä kilpailijaan ongelmakohdan korjaamiseksi. AMV-vastaavan tietoon tulee antaa osallistuvan kilpailijan oma oikea nimi, mutta itse kilpailussa voi esiintyä haluamallaan julkisella nimimerkillä. Kilpailun järjestelyihin osallistuvat tai heidän välitön lähipiirinsä ei voi ottaa osaa kilpailuun.

 

Sisällölliset vaatimukset

Videosisällöstä suurimman osan (60 %) tulee olla animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Lähdemateriaali saa olla tuotettu missä tahansa maassa. Myös itse tuotettu animaatio on sallittua. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua.

Videon äänisisällöstä suurimman osan (60 %) tulee olla musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää. Täysin trailerien, TV-mainosten tai dubbausten audiomateriaalin varaan koostetut videot ovat kiellettyjä.

Videossa ei saa esiintyä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä. Älä myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa tietoja videon tekijästä tai käytetty lähdemateriaali. Editointiohjelmista tulevat automaattiset vesileimat ovat myös kielletty. Kilpailun AMV-vastaava tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet muutaman sekunnin esittelyvideot, jotka sisältävät tiedot videon nimestä ja tekijöistä nimimerkkeineen. Osallistuja saa kuitenkin sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogiosuuksille tai esimerkiksi kappaleen lyriikoita typografiana näin halutessaan.

K18-materiaali ei ole kilpailussa sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. AMV-vastaava on Sinuun yhteydessä, mikäli video on sisällöltään sopimaton. Vastaava voi myös oman harkintansa mukaan lisätä videon alkuun sisältövaroituksen finaalinäytökseen. Osallistuvan videon pituus: minimissään 45 sekuntia (0:45) ja maksimissaan 1 minuutti 30 sekuntia (1:30).

 

Videoiden tarkastus

Kilpailuteokset suositetaan lähettämään ajoissa. AMV-vastaava tarkastaa saapuvat videot ilmoittautumisen yhteydessä ja säännönmukaisuuden varalta. Vastaava pyrkii vastaamaan lähetettyihin kysymyksiin kolmen arkipäivän kuluessa. Mahdollisista ongelmatilanteista ilmoitetaan aina osallistujalle. Mikäli osallistumisessa tai videon sisällössä on ongelmia, editoijan on mahdollista tehdä säännönmukaiset korjaukset kohtuullisen ajan puitteissa. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi, se hylätään.

 

Tekniset vaatimukset

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista materiaalia. Hyväksytyt tiedostomuodot ovat: mp4, mov ja avi. Mikäli lähetät videon jossakin toisessa tiedostomuodossa tai videon toistamisessa ilmenee ongelmia, AMV-vastaava muuttaa sen mp4-muotoiseksi. AMV-vastaava ei ole vastuussa uudelleenpakkauksesta johtuvista laadunmenetyksistä. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 (widescreen) tai 1920x800 (cinematic widescreen). Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Salin tykki toistaa korkeintaan 60 fps videoita, mutta suosittelemme tästä huolimatta lähettämään videoita joiden fps on korkeintaan 50. Tarkistathan, että videoon valittu musiikkikappale on laadukas ja että sen ääni ei rikkoudu.

 

Palkitseminen

Kilpailussa ei ole tuomaristoa. Mikäli saapuneiden videoiden määrä vaatii esikarsinnan saliajan puitteista johtuen, suorittaa tämän karsimisen Traconin erikseen nimittämä komitea. Kyseisessä tilanteessa videoita tullaan karsimaan kategoriasta tai kategorioista, joissa on eniten osallistuneita videoita. Mikäli videoita saapuu saliaikaan nähden täysin sopiva määrä, esikarsintaa ei suoriteta ja kaikki videot esitetään finaalinäytöksessä perjantaina 8.9.2023.

Kilpailussa palkitaan jokaisen kategorian paras video. Jokaisen kategorian paras valitaan kilpailun aikana järjestettävällä yleisöäänetyksellä ja voittajat palkitaan finaaliesityksen lopuksi. Tarvitset äänestämistä varten Kompassi-tunnuksen. Voittajia pyydetään nousemaan lavalle palkinnon vastaanottamista ja yhteiskuvia varten.

 

Kategoriat

 • Tuli

 • Vesi

 • Maa

 • Ilma

 • Energia

Lähetyspalvelun ohjeet

 • AMV-kilpailun videoiden lähetyspalvelu löytyy osoitteesta https://xfer.velhosto.fi.

 • Kirjoita lähetyskoodiksi (Transfer code): tracon23-luonnonvoimat

 • Kirjoita sähköpostiosoitteesi

 • Kirjoita lähettäjän nimi -kohtaan oma oikea nimesi ja nimimerkki (esim. Nimi ”Nimimerkki” Sukunimi)

 • Kohtaan lähettäjän viite (sender reference) kirjoita: videon nimi, kategoria johon osallistut, lista videossa käytetystä videomateriaaleista, audiomateriaalista sekä mahdollisesti muita lisätietoja mitä haluat toimittaa järjestäjille sekä tieto, oletko tulossa tapahtumaan.

 • Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa.

 • Kun olet täyttänyt ensimmäisen sivun tiedot, voit siirtyä lataamaan video- ja tekstitiedostot. Voit raahata tiedostot suoraan ikkunaan, tai klikata ”Lisää tiedostoja” ja selata ne koneeltasi. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Nimeäthän kilpailutyösi muodossa: Nimimerkki - Videon nimi

Kilpailuun saapuneet videot kategorioittain:

 • Tuli: 6

 • Vesi: 5

 • Maa: 5

 • Ilma: 5

 • Energia: 4

Henkilötietojen käsittely ja osallistumisehdot

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Lähetyspalvelun ylläpidosta vastaa Säätöyhteisö B2 ry. Syöttämäsi tiedot toimitetaan ainoastaan aiemmin mainituille tahoille.

Osallistumalla kilpailuun osallistuva editoija hyväksyy näissä säännöissä kuvatut ehdot. Osallistuja sallii myös osallistuessaan tietojensa lisäämisen Kompassi-järjestelmään. Kilpailuun valitut finalistit ovat oikeutettuja kisapäivän päivärannekkeeseen. Ranneke oikeuttaa sisäänpääsyn ainoastaan finalistin omana kisapäivänä. Päiväranneke on mahdollista päivittää maksua vastaan koko viikonlopun rannekkeeksi. Etu on henkilökohtainen eikä sitä voida siirtää muille. Tarkemmat ohjeet ja lisätiedot lähetetään finaaliin päässeille ennen tapahtumaa.

Osallistuja ei voi asettaa erillisiä vaatimuksia osallistumiselleen tai tehdä vaatimuksia AMV-vastaavalle. Mikäli osallistuja asettaa kohtuuttomia ehtoja osallistumiselleen, tullaan hänen osallistumisensa hylkäämään. Osallistuminen voidaan hylätä myös epäasiallisen tai epäurheilijamaisen käytöksen johdosta. Järjestäjät eivät vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

 

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysymyksiä kisaan liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse: amv@tracon.fi

Varaamme oikeudet muutoksiin.