Puisto

Tampere-talon vieressä aukeava Sorsapuisto sisältää merkittävän määrän Traconin tarjontaa. Puiston ohjelmaan on vapaa pääsy, eli kaikkiin puistossa järjestettäviin aktiviteetteihin voi osallistua ilman Tracon-ranneketta!

Puistossa järjestetään useita erilaisten porukoiden, kuten keskustelufoorumien, fanikerhojen ja muiden yhteisöjen tapaamisia. Käytössä on kaksi miittitelttaa, iso ja pieni. Tracon Live! -lavalla voi kuunnella ja katsella mukaansa tempaavia musiikki- ja tanssiesityksiä. Myös bofferimiekkailun taitoa on mahdollista harjoittaa puistoon pystytetyllä boffausalueella.

Puistossa voi nauttia myös ruoka- ja herkkukojujen antimista. Tänä vuonna paikalla on Katukeittiö Leidi, Kahvi&Lettu, Namitaxi sekä  ramen-koju. 
 Puistossa on myös seppä Taidetakomo Linnalyömästä, sekä 501st Legionin Finnish Garrisonin kuvaus- ja edustuspiste.

Boffauksen lisäksi puistossa pääsee tutustumaan myös viikinki- ja renesanssimiekkailuun, sekä buhurttiin.

Isotavaranarikka löytyy myös puistosta. Isotavaranarikka on auki perjantaina klo 14.00 - 23.30, lauantaina klo 9.00 - 22.30 ja sunnuntaina klo 9.00 - 18.30.

Traconin käytössä oleva osa puistoa aidataan. Puistoon on yhä vapaa pääsy. Aita helpottaa puiston turvallisuuden takaamista, eikä aiheuta muita käytännön muutoksia.

 

Puiston ohjelmaa

Tracon Live!

Miitit

 

Parapara - tanssitunti

Iso miittiteltta la 9.9. 13.00–14.00 TanPARA

Tule mukaan tanssimaan paraparaa! Parapara on Japanista peräisin oleva vauhdikas tanssilaji, joka keskittyy erityisesti käsien liikkeisiin. Tanssituntimme sopii kaikille tanssitaustaan katsomatta. Opimme helpohkon koreografian, jonka käymme oppitunnin aikana rauhalliseen tahtiin liike liikkeeltä läpi. Ja tärkeintä paraparassa on hauskanpito, joten tervetuloa pitämään hauskaa tanssin merkeissä!

 

LARP-Telenovela: Häät

Pieni miittiteltta la 9.9. 14.30–16.00 Tiitus Pajukangas, Jade

Haluatko saada osasi häiden huumasta? Haluatko eläytyä pienellä kynnyksellä? Onko viime LARPista liian kauan, tai seuraavaan LARPpiin ikuisuus? Tule LARPpaamaan häitä telenovelan tahtiin. Paikalla on morsiuspari, joka haluaa viettää elämänsä onnellisinta päivää, vaan vierailla on muita suunnitelmia.

Suosittelemme lukemaan OIEI:n "NoRules" pelisäännöt ennen larppiin saapumista. Oleelliset mallinnukset kuitenkin käydään läpi ennen peliä.

Ilmoittautuminen peliin Duettoaulan roolipelitiskillä.

 

Boffaus

Pe 16-20, La 12-20 ja Su 11-17.

Boffaus eli pehmomiekkailu pisteellä voit taistella pehmustetuin miekoin yhdessä ystävän kanssa tai osallistua suureen joukkotaisteluun. Voit myös ampua jousella maaliin tai rakentaa oman miekkasi boffaripajassa. Bofferipaja on auki lauantaina 12-19 ja sunnuntaina 11-16. 

Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta ja paikalla on runsaasti lainaboffereita.  Lisätietoa lajista: https://boffaus.fi/lajiesittely/ sekä https://sotahuuto.fi/pehmomiekkailu-suomessa/

 

Hämeen keskiaikaseuran taistelunäytös

La 12-13 ja 16-17

Hämeen keskiaikaseura esittelee renessanssimiekkailun saloja kaikille kiinnostuneille! Teräsmiekat välkkyvät auringossa ja murhanhimo tyylikkäästi pukeutuneiden kaksintaistelijoiden silmissä, kun piazzalla otetaan mittaa miekkailun jalossa taidossa. Ratkaistavana on enää vain yksi kysymys: Voiko pehmokanalla tappaa vai olisiko tikari ollut sittenkin parempi vaihtoehto? Tervetuloa tutustumaan SCA:n teräsmiekkailuun!

 

Buhurt

Pe 17-20, La 12-20, Su 12-16

Buhurt on keskiaikainen täyskontaktikamppailulaji tylpillä teräsaseilla ja -haarniskoilla. Lajia Traconissa esittelee Muurinmurtaja Buhurt ry. Muurinmurtaja on Pirkanmaalla toimiva lajiseura.

 

Birckalan Kaarti

La 11-12 ja 15-16, Su 12-13

Viikinkimiekkailu lajinäytös. Yleisö pääsee tutustumaan viikinkiajan eri aseisiin sekä niiden käyttöön taistelunäytösten kautta.
Taistelunäytöksessä nähdään myös ryhmämähinöitä, jossa kaksi joukkoa yrittää voittaa toisen. Taistelut eivät ole käsikirjoitettuja, joten voitto on täysin taistelijan ja taistelijoiden käsissä.

 

501st Legion

Pe 17-20, La 13-17, Su 13-17

Tule ottamaan kuvia Tähtien Sodan pahisten kanssa!