Artesaanit

Artesaanialue

Traconin artesaanialueella kuvataiteen ja kädentaitojen pienyrittäjät myyvät tuotteitaan. Artesaanialueelta löydät fanitaidetta, originaaleja taideteoksia ja paljon erilaisin kädentaitomenetelmin tehtyjä tuotteita tapahtumaviikonloppuna. Huomioithan, että useimmat myyjät voivat ottaa vastaan vain käteistä. Artesaanialue sijaitsee Tampere-talon ensimmäisessä kerroksessa.

 

Artesaanialueen aukioloajat*

Perjantai: 16 - 20
Lauantai: 10 - 19
Sunnuntai: 10 - 17

*pidätämme oikeuden muutoksiin

 

Artesaanihaku

Haku alkaa: Lauantaina 1.4.2023 klo 10.00

Haku päättyy: Perjantaina 28.4.2023 klo 20.00

Linkki hakulomakkeeseen: Haku päättynyt

Tulokset: Toukokuun loppuun mennessä, ei vielä julkaistu

 

Miten haen artesaaniksi?

Traconin artesaaniksi haetaan sähköisellä portfoliolla ja hakulomakkeella. Täytäthän lomakkeen huolellisesti ja huomioit erityisesti nimien, sähköpostiosoitteiden sekä portfoliolinkin oikeinkirjoituksen.

Koska artesaanit ovat pääosin pienyrittäjiä, pyydämme tänä vuonna ilmoittamaan hakulomakkeessa Y-tunnuksen mikäli sellainen löytyy. Hakulomake tulee lähettää hakuaikana.

Artesaanialuella voit myydä pienyrittäjänä vain omaa tuotantoasi. Useamman lomakkeen lähettäminen samalla nimellä johtaa hakemuksen hylkäämiseen. Ilmoitathan hakemuksessa mikäli toiminnassa on pysyvästi mukana useampi henkilö. 

 

Artesaani vai taidekujalainen?

Artesaaneiksi ovat tervetulleita puoliammattilaiset ja pienyrittäjät. Artesaanialueella tuotteiden täytyy olla omaa kättenjälkeä eikä esimerkiksi jälleenmyyntiin ostettuja tuotteita.

Valitsethan haetko artesaanialueelle vai taidekujalle jo hakuaikana ja lähetät vain yhden hakemuksen. Aluevastaavat tekevät yhteistyötä ja tarpeen tullen siirtävät hakijan sopivammalle alueelle.

 

Valintaperusteet

Kokemus

 • Toivomme osaamista ja näyttöä aiemmista tapahtumista. Esittelethän portfoliossa valmiita tuotteita ja pöydän näyttelyasettelun.

Tekninen osaaminen

 • Työt esitellään sellaisina kuin mitä lopulliset tuotteet olisivat tai voisivat olla - viimeisteltyinä. Valmista tuotetta ei tarvitse olla kuvattuna, mutta irtonaiset luonnokset tai kokeelliset teokset eivät välttämättä välitä todellista kuvaa tuotannosta. Töistä voi kuitenkin esitellä halutessaan muutaman työvaihekuvan.

Luovuus

 • Töissä näkyy tekijän oma kädenjälki ja tyyli. Työt eivät muistuta tai jäljittele valmiita lisenssoituja tuotteita. Jos olet kokenut tekijä odotamme näkevämme sinulta myös uutta tuotantoa asiakkaille.

Traconin kohderyhmän huomiointi

 • Kohderyhmämme kattaa laajan otannan erilaisia sarjoja, aiheita ja kiinnostuksen kohteita. Pyrimme ottamaan valinnoissa huomioon monipuolisen valikoiman.

 

Portfolio-ohjeet

Portfolio ei jätä raatilaisille arvailun varaa - avaa taidettasi lyhyellä kuvailulla tarpeen tullen.

Kerro lyhyesti kuka olet, mitä teet, mitä lähdemateriaaleja ja tuotteita pöydältäsi löytyy, sekä kuinka työstät teoksiasi. Myös originaalituotannosta voi avata tarkemmin.

Työnäytteitä tulisi olla noin 8-20 kpl. Määrä on suuntaa antava. Valitse teoksia joista ajattelit myydä tuotteita. Työvaihekuvia voi olla muutama.

Taideryhmien hakiessa kujalle pyydämme koostamaan yhteisen portfolion.

Ethän käytä portfoliopohjana sosiaalista mediaa (Facebook, Instagram, Twitter) tai taidesivustoa josta löytää kaiken tuotantosi. Portfolio tulee olla varta vasten portfolioksi rakennettu sivu / tiedosto tai muu asiansa ajava pohja.

 

Portfolion lähestyttävyys

 • Tarkista linkkien toimivuus. Toimimaton linkki johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

  • Ei tiedostojen lataamista

  • Ei salasanasuojattua portfoliota

 • Kuvat ovat kohtuullisen kokoisia (ei postimerkkikokoa) ja tekstit ovat luettavissa.

 • Portfolio saa olla persoonallinen.

 

AI-taide

Kunnioitamme taiteilijoiden omaa työpanosta ja kiellämme tekoälyllä generoidun taiteen myymisen artesaanialueella. Kielto koskee kokonaan tai osittain generoituja kuvia, jotka pohjautuvat muiden osapuolien kuvien hyödyntämiseen.

 

Ikärajallisen taiteen esittäminen

Tapahtuma on kaikenikäisille. Huomioithan tämän taiteesi/tuotteidesi esillepanossa ja tiedostat, että gore ja seksuaalisesti ehdotteleva taide tulee olla esitetty artesaanialueella siten, että tapahtuman osallistujat eivät tahattomasti kohtaa heille ikäänsä tai mieltymyksiinsä nähden sopimatonta taidetta. Hyviä tapoja rajata taiteen esillepanoa ovat kansiot, laatikot ja muut peittävät tekniikat kriittisissä kohdissa. Kansioissa ja laatikoissa tulee olla päällä selkeä ilmaisu sisällöstä. Taiteilijana myös kiinnität huomiota siihen, ketkä taidettasi selailevat ja tarpeen tullen ohjeistat muun materiaalin puoleen. Ikärajallista taidetta ei tule myydä alaikäisille.

Portfoliossa kaikki taide saa olla edustettuna.

 

Tarjolla olevat pöydät ja hinnasto

Artesaanialue on auki kävijöille perjantaista sunnuntaihin. Tästä johtuen pöytäpaikkoja on saatavilla vain koko viikonlopun ajaksi eli perjantaista sunnuntaihin.

Pöydän koko on 180 cm x 80 cm.

 

Hinnasto

Artesaanialue | perjantai-sunnuntai | 250€

Artesaanipöydän hintaan sisältyy 2 myyjärannekketta tapahtumaan. Myyjärannekke oikeuttaa sisäänpääsyyn koko tapahtuman ajan. Myyjäranneke on jokaiselle henkilökohtainen ja sen myynti/luovutus eteenpäin on kielletty.

 

Muutokset ja peruutukset

Hakuajan jälkeen ei ole mahdollista tehdä muutoksia pöytäkokoonpanoihin. Peruutuksista tulee ilmoittaa mahdollisimman pian. Paikalle saapumatta jättämisestä ilman ilmoitusta jää merkintä seuraavan vuoden tapahtumaa ajatellen.

 

Varasija- ja peruutuspaikat

Erillistä varasijalistaa ei julkaista tai ilmoiteta. Hakulomakkeessa voi kuitenkin ilmoittaa halukkuutensa täyttää vapautunut paikka kiireellisestikin tapahtuman lähestyessä.

 

Kysyttävää?

Ota yhteyttä tarvittaessa artesaani(at)tracon.fi