Ohjelmanjärjestäjäksi

Ohjelmanjärjestäjäksi

Briefly in English below

Tracon ei enää hae ohjelmaa tälle vuodelle.

Traconin vuoden 2023 teema on Luonnonvoimat. Teemaan sopivaa ohjelmaa otamme erityisen mielellämme vastaan, mutta teemanmukaisuus ei ole mikään vaatimus. Teemaa voi käyttää vaikkapa ideoinnin tukena mielekästä ohjelmaideaa suunnitellessa. Tapahtuman pysyvät teemat ovat anime, manga, cosplay, roolipelit sekä muut pelit, ja näiden aiheiden rajoissa ensisijaisesti otamme ohjelmaa vastaan.

Puheohjelmassa pääset kertomaan kävijöillemme sinua kiinnostavista aiheista animen, mangan, roolipelien, cosplayn ja monen muun harrastuksiimme liittyvien asioiden saralta. Puheohjelman lisäksi etsimme myös osallistavaa ohjelmaa kuten pelejä (mm. lautapelit, korttipelit, figupelit, pöytäroolipelit, liveroolipelit), kilpailuja, turnauksia, työpajoja ja musiikki- sekä muita esityksiä. Otamme myös mielellämme harkintaan muunlaisia uusia ohjelmaformaatteja!

Osviittaa siitä, minkälaista ohjelmaa Traconissa on aikaisemmin ollut, saat esimerkiksi edellisten tapahtumien ohjelmakartoista, joita voit löytää Kompassista. Voit myös katsoa millaista ohjelmaa Traconissa on ollut YouTube -kanavamme tallenteista. Älä kuitenkaan anna perinteisten käsitysten siitä, mitä coniohjelma on, rajoittaa mielikuvitustasi! Olemme kiinnostuneita kuulemaan myös uusista ohjelmakonsepteista.

Ohjelmanjärjestäjien edut saa pitämällä yhden puheohjelman tai vetämällä vähintään neljä tuntia roolipeliä tai muuta pelipistettä. Edut ovat viikonloppuranneke, ruokalippu ja pääsy Green Roomiin sekä kaatajaisiin tapahtuman jälkeen.

Huom. miitinjärjestäjille ei tarjota samoja etuja kuin puhe- tai esitys ohjelmanpitäjille tai pelinjohtajille.

Traconin käytössä on myös laaja ulkoalue Sorsapuistossa, jossa voi järjestää monenlaista ohjelmaa niin erikokoisissa teltoissa kuin livelavalla sekä toki muuallakin puistossa. Sorsapuistoon on kaikilla vapaa pääsy, joten Tracon Live! -lavalla esiintyminen on loistava tilaisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi.

 

Ohjeita puheohjelman pitämiseen

- Tärkeintä puheohjelman pitämisessä on suunnittelu! Emme halua juonikertauksia yksittäisistä sarjoista vaan ohjelmalla olisi hyvä olla jokin mielenkiintoinen käsittelykulma sarjaan tai aiheeseen. 

- Rajaa aiheesi huolella ja valitse jokin mielenkiintoinen näkökulma, jonka valossa käsittelet aihetta.

- On suositeltavaa suunnitella etukäteen luennon rakenne ja pohtia sitä, miten luennolla käsiteltävät asiat linkittyvät yhteen.

- Materiaalia kannattaa valmistella mieluummin vähän liian paljon kuin liian vähän, sillä tarvittaessa osan esimerkiksi videomateriaalista voi ajanpuutteen vuoksi aina jättää pois, kun taas liian lyhyeksi jäävä ohjelma voi olla pettymys ohjelmaasi kuulemaan tulleelle kävijälle.

- Dioissa kannattaa mieluiten käyttää enemmän kuvia kuin tekstiä, sillä yleisö haluaa ennemmin keskittyä kuuntelemaan luennoitsijaa kuin lukemaan kalvon tekstiä!

- Traconin puheohjelmaslottien pituudet ovat 45, 75 ja 105 minuuttia. Valitse näistä ohjelmasi laajuudelle sopivin. Pajat ja pelit voivat kestää näitä kauemminkin. Tracon Liven lavaesityksien olisi hyvä olla ainakin 30 minuutin mittaisia.

- Otamme pääsääntöisesti mukaan vain uusia ohjelmia, joten jos olet pitänyt saman tai samankaltaisen ohjelman jo aiemmin, kannattaa miettiä aiheeseen jotain uutta näkökulmaa.

- Jos tarvitset apua tai neuvoja luennon suunnittelussa, voit lähettää postia osoitteeseen ohjelma@tracon.fi. Ohjelmavastaavamme neuvovat sinua mielellään!

Valtteri "Tounis" Strömsholm piti Desuconissa 2018 luennon luentojen tekemisestä ja pitämisestä, jossa on hyviä neuvoja hyvän luennon tekemiseen. Voit katsoa nauhoitteen luennosta Desuconin YouTube kanvalla.

Pelinjohtajaksi roolipeliin

Lue lisää pelinjohtajuudesta roolipelisivuiltamme. Pelinjohtajille kuuluvat samat ohjelmanpitäjäetuudet kuin puheohjelman pitäjille.

 

Miitit

Katso ohjeet miittiajan varaamiseksi Traconista Miittisivultamme.

 

In English

Tracon accepts programme in English.

Currently we are full for programme to this year's con.

Tracon hosts programme on Anime, Manga, Cosplay, Roleplaying and Video Games. We are looking for presentations, panels, workshops and games and tournaments around these subjects. You can also DM a tabletop gaming session. Tracon also presents a great opportunity for music, dances and other live shows on either on our outdoor stage in the Sorsapuisto park or inside Tampere Hall concert halls.

The special theme for Tracon 2023 is Forces of Nature and we are especially looking for programme that incorporates this theme in it, but it is not a requirement.

By hosting a program in Tracon you get free entry for the whole weekend, one free meal, entry to the Green Room and an invitation to the organizer afterparty two weeks after the con.