World Cosplay Summit

Wolrd Cosplay Summit -karsinnassa haetaan edustajaparia vuoden 2024 World Cosplay Summit -kilpailuun Japaniin!

WCS:ssä kilpaillaan kahden hengen joukkueissa sekä puvunteon että esiintymisen saralla. Traconissa valittu joukkue edustaa Suomea kesän 2024 finaalissa Japanissa, jossa noin 40 maan joukkueet kokoontuvat esittelemään cosplaytaitojaan.

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1.6.2023 ja sulkeutuu 21.6.2023. Kilpailijat valitaan kilpailuun portfoliohaulla.

 

Säännöt

Vuoden 2024 World Cosplay Summitissa nähdään mahdollisesti sekä Stage Division -kisa että Video Division -kisa, joissa molemmissa kisaavat samat edustajaparit. Vuoden 2024 World Cosplay Summitin karsinnat voittava pari sitoutuu tekemään tarvittaessa kesän 2024 finaalia varten sekä lavaesityksen että videoesityksen. Jos voittajapari ei halua osallistua myös Video Divisioniin, edustajapaikka siirtyy karsinnassa toiseksi tulleelle parille. Tracon ja WCS Inc. varaa oikeuden muutoksiin.

Karsintakisassa käytetään World Cosplay Summitin Stage Divisionin 2023 virallisia sääntöjä (PDF) soveltuvin osin. Toistaiseksi näitä sääntöjä ei ole vielä julkaistu - joten hetken joudumme vielä odottelemaan. Esimerkiksi nostamme kuitenkin mm finaaleissa edustajaparilta vaadittua costume reportia, jota ei vaadita karsinnoissa. Kilpailijaparin on kuitenkin esiteltävä pukujaan tuomaroinnissa ja kyettävä vastaamaan kysymyksiin niiden valmistamisesta.

Pukujen on oltava itsetehtyjä, mutta esimerkiksi ostetut osat (kengät tms.) on sallittu säännöissä mainituissa määrin. 3D-tulostettujen osion käyttö on sallittua säännöissä määritetyissä puitteissa.

Karsintakisan tuomaroinnissa käytetään yksinkertaistettua versiota finaalituomaroinnin pisteityksestä: pisteet muutetaan sadoista kymmeniksi (esim. costume score 100 → 10). Puvun painoarvo on maksimissaan 10 pistettä ja esityksen painoarvo puolestaan 10 pistettä. Lisäksi kisaajien edustavuus arvokisaedustajina arvioidaan pistein -1/0/+1. Näin kisaajat voivat saada yhdeltä tuomarilta enintään 21 pistettä.

Lisäksi pukuhin, lavasteisiin ja esitykseen sovelletaan seuraavia WCS:n sääntöjä:

  • Lavasteiden maksimilukumäärä on 3. Jokaisen lavasteen tulee painaa alle 10 kg. Yksittäisen lavasteen koon tulee olla maksimissaan 2,1 m korkeudessa, 2,1 m leveydessä ja 0,9 m syvyydessä. Käsissä pidettäviä proppeja ei lasketa lavasteiksi.
  • Pukujen, peruukkien ja käsissä pidettävien proppien painorajoitus on 40 kg kisaajaparilta.
  • Esityksen laajentaminen yleisöalueelle on kielletty.
  • Esityksessä käytettävien musiikin ja äänitehosteiden tulee olla tekijänoikeusvapaata. Alkuperäislähteen äänten käyttäminen on kielletty.
  • Taustavideomateriaalia on mahdollista käyttää, mutta se tulee valmistaa itse ja sen tulee noudattaa tekniikkavaatimuksia.

Esityksissä ei saa käyttää seuraavia asioita:

  • jauhemaiset aineet
  • tuli/savu
  • nesteet (myös nestemäinen tekoveri, täysin kuivunut tekoveri on sallittu)
  • paukkupommit (ruudittomat ja silputtomat paukut sallittu)
  • pieni paperisilppu tai terälehdet

Ota huomioon myös Traconin järjestyssääntöjen asettamat rajoitukset!

Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä sähköpostitse adreena(ät)tracon.fi.

Karsintaan osallistuvia pareja kehotetaan lukemaan viralliset englanninkieliset säännöt tarkoin World Cosplay Summitin verkkosivuilta. Luettehan tarkoin sekä Participation Regulations-, Stage Division- ja Video Division -säännöt. Karsintaan osallistuvien parien on oltava täysi-ikäisiä kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

RAJOITUKSIA OSALLISTUMISEEN: Vuosien 2019-2023 WCS-edustajaparit tai yksittäiset finalistit EIVÄT saa osallistua esikarsintaan. Aikaisempien vuosien WCS-edustajat SAAVAT osallistua esikarsintaan. Suomen WCS-karsinnoissa aiemmin kilpailleet tai sijoittuneet parit SAAVAT osallistua esikarsintaan. WCS-edustajapareihin sovelletaan vuodesta 2022 alkaen virallisissa säännöissä määriteltyä viiden vuoden karanteenia, joka lasketaan finaaliin osallistumisen vuodesta alkaen.

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2023
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 21.6.2023
Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 30.6.2023 mennessä. 
Voittajat julkistetaan Traconissa 9. syyskuuta 2023.

 

Näin haet:

Voit hakea kilpailuun tämän lomakkeen kautta.

Kilpailuun voit hakea tälle sivulle ilmestyvällä linkin takaa löytyvällä lomakkeella. Lomakkeessa pyydetään pientä portfoliota asuista.

Lomake on avoinna 1.6.2023 klo 18.00 - 21.6 klo 23.59. 

Vastaanotamme hakemuksia 21.6 klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan arvokisavastaavaan adreena@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 30.6 mennessä.

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai adreena@tracon.fi
 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin Ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot. Karsintakilpailun voittajien tiedot välitetään WCS Inc. -yritykselle World Cosplay Summit -tapahtuman järjestelyjä varten.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet

kansikuva: Jenni Suominen