Pukukilpailut

Yksilöpukukilpailu on täällä taas - kolminkertaisena! Kyseessä on perinteinen pukukilpailu, jossa kilpaillaan parhaimmasta kädentaidoista. Arviointi perustuu pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen, materiaalivalintoihin, hahmouskollisuuteen sekä mahdollisten proppien tai armoreiden luontitaitoihin. Kilpailu ei sisällä esitystä, mutta lavaosuudelle suosittelemme luomaan hahmouskollisen lavakävelyn sekä muutaman poseerauksen. 

Pukukilpailut on jaettu tänä vuonna kolmeen eri kategoriaan: kokeneet, harrastajat sekä aloittelijat. Jaolla toivomme innostavamme yhä useampia kokeilemaan kilpailemista ja kaventavamme eri kategorioiden sisäistä eroa taitotasossa.

Kokeneet
- Olet sijoittunut pukukilpailuissa.
- Sinulla on käsityöalan tutkinto tai olet alan ammattilainen.
- Olet kokenut kilpailija.

Harrastajat
- Olet harrastanut cosplayta useamman vuoden.
- Sinulla on vähän tai ei ollenkaan kilpailukokemusta.

Aloittelijat
- Olet uusi harrastuksen parissa.
- Sinulla ei ole kilpailukokemusta.

Ilmoittaudu yllä olevien kriteerien pohjalta sinulle sopivimpaan kategoriaan. Mikäli et ole varma sinulle sopivimmasta kategoriasta, ole yhteydessä cosplayvastaaviin cosplay@tracon.fi. Cosplayvastaavilla on oikeus siirtää sinut luokasta toiseen - käymme tästä aina keskustelun kanssasi.

Kokeneet kilpailu käydään lauantaina 9.9.2023, harrastaja -, ja aloittelija -kategoria käydään sunnuntaina 10.92023 cosplaykilpailuissa. Tuomaristo valitsee kolme parasta pukua per kategoria. Lähdemaarajoituksia ei ole, ja käytettävä kohde voi olla mistä tahansa lisensoidusta teoksesta, esimerkiksi: sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta. 

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1.6.2023 ja sulkeutuu 20.6.2023. Mikäli hakemuksia tulee suuri määrä, kilpailun osallistujat valitaan hakemusjärjestyksessä. 

 

Aikataulu 

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2023
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 21.6.2023
Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 30.6.2023 mennessä. 
Voittajat julkistetaan Traconissa 9-10. syyskuuta 2023.
 

Säännöt

  • Ennakkoilmoittautuminen on 1.-21.6.2023. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt hakemukset hylätään automaattisesti. 
  • Kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä. Peruutuspaikoille ei oteta ennakkoon erikseen kilpailijoita. Mikäli peruutusten myötä paikkoja on auki, cosplay infopisteellä on mahdollisuus ilmoittautua peruutuspaikoille. Tietoa peruutuspaikkojen saatavuudesta ilmoitamme erikseen.
  • Kilpailuun osallistuminen velvoittaa kilpailijaa osallistumaan ennen kilpailuja ennakkotuomarointiin ja kuvaukseen valokuvauspisteellä, sekä lavalla käyntiin kilpailun aikana vastaavan ilmoittamalla aikataululla. Kilpailu käydään cosplaykilpailujen yhteydessä Isossa salissa. Tulokset julkaistaan heti kisojen päätteeksi. 
  • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alta. 
  • Hahmon tulee olla lisensoidusta lähteestä. Omat designit tai OC-hahmot, eli omat fiktionaaliset hahmot, eivät ole sallittuja. Lisensoidusta lähteestä olevat omat pelaajahahmot ovat sallittuja, kunhan kilpailija toimittaa screenshotit kyseisestä asusta. (esim. FFXIV Warrior of Light-pelaajahahmo.) 
  • Mikäli käytät valmiita kaavoja tai 3D-malleja prosessissasi, tulee tästä mainita tuomareille.
  • Lähdemaarajoituksia ei ole, ja lähde voi olla mistä tahansa teoksesta esimerkiksi: sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta. 
  • Puvusta on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Referenssikuvan tulee olla virallista kuvamateriaalia. Fanartit tai valokuvat puvustasi eivät ole sallittuja. Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja, mikäli kisaajalla on tarkka referenssikuva hahmostaan. 
  • Puvun ei tarvitse olla uusi, mutta sen pitää olla vähintään 80% kilpailijan itse valmistama. Kilpailuun osallistuvalla puvulla ei myöskään saa olla sijoittunut aiemmin muissa kilpailuissa.  
  • Kilpailijan ei ole mahdollista valita omaa musiikkia lavalla oloon. Jokaisella kilpailijalla on kuitenkin lavalla noin 30 sekuntia aikaa lavakävelylle sekä poseerauksille. 

 

Näin haet

Voit hakea kilpailuun oheisten lomakkeiden kautta!

Kokeneet
Harrastajat
Aloittelijat

 

Kilpailuun voit hakea linkin takaa löytyvällä lomakkeella. Lomake avataan 1.6.2023 klo 18.00. Kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä.

Vastaanotamme hakemuksia 21.6 klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan cosplavastaavaan chamira@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 30.6 mennessä. 

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai chamira@tracon.fi
 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet Kansikuva: Nyymix