Pukudesign

Pukudesignkilpailussa kisaajalla on mahdollisuus kisata omalla originaalihahmoon perustuvalla puvullaan. Kisaaja suunnittelee ja toteuttaa oman pukunsa henkilökohtaisesti. Arviointi perustuu pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen, materiaalivalintoihin, hahmouskollisuuteen sekä mahdollisten proppien tai armoreiden luontitaitoihin. Kilpailu ei sisällä esitystä mutta voit lavaosuudelle suunnitella hahmouskollisen lavakävelyn sekä poseerauksen. 

Kilpailu käydään sunnuntaina 10.9. cosplaykilpailuissa. Tuomaristo valitsee kolme parasta pukua. Lähteenä voi toimia oma roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry- tai keskiaikahahmo. Lähteenä voi käyttää myös olemassa olevaa hahmoa omalla versiolla. 

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1.6.2023 ja sulkeutuu 21.6.2023. Mikäli hakemuksia tulee suuri määrä, kilpailun osallistujat valitaan hakemusjärjestyksessä. 

Aikataulu 

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2023 klo 18:00
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 21.6.2023 klo 23:59 
Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 30.6.2023 mennessä.
Voittajat julkistetaan Traconissa 10.syykuuta.2013

 

Säännöt

  • Ennakkoilmoittautuminen 1-21.6.2023. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt hakemukset hylätään automaattisesti. 
  • Kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä. Peruutuspaikoille ei oteta ennakkoon erikseen kilpailijoita. Mikäli peruutusten myötä paikkoja on auki, cosplay infopisteellä on mahdollisuus ilmoittautua peruutuspaikoille. Tietoa peruutuspaikkojen saatavuudesta ilmoitamme erikseen.
  • Kilpailuun osallistuminen velvoittaa kilpailijaa osallistumaan ennen kilpailuja ennakkotuomarointiin ja kuvaukseen valokuvauspisteellä sekä lavalla käyntiin kilpailun aikana vastaavan ilmoittamalla aikataululla. Kilpailu käydään sunnuntaina cosplaykilpailujen yhteydessä Isossa salissa. Tulokset julkaistaan heti kilpailujen päätteeksi.  
  • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alta. 
  • Lähteenä voi toimia oma roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry-, keskiaikahahmo. Lähteenä voi käyttää myös olemassa olevaa hahmoa omalla versiolla. Mikäli designin on suunnitellut ulkopuolinen taho yhteistyössä kilpailijan kanssa, täytyy kisaajalla olla alkuperäisen artistin lupa puvun toteuttamiseen sekä kisaamiseen jo ilmoittautumisen aikana. 
  • Mikäli käytät valmiita kaavoja tai 3D malleja, mainitsethan siitä tuomareille.
  • Tuomarointia varten puvusta on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Myös varhainen design suunnitelma tai luonnos joka vastaa lopullista pukua, hyväksytään. 
  • Puvun ei tarvitse olla uusi, mutta sen pitää olla vähintään 80% kilpailijan itse valmistama. Kilpailuun osallistuvalla puvulla ei myöskään saa olla sijoittunut aiemmin muissa kilpailuissa.  
  • Kilpailijan ei ole mahdollista valita omaa musiikkia lavalla oloon. Jokaisella kilpailijalla on kuitenkin lavalla noin 30 sekuntia aikaa lavakävelylle sekä poseerauksille. 

 

Näin haet

Voit hakea kilpailuun tämän linkin kautta

Kilpailuun voit hakea linkin takaa löytyvällä lomakkeella. Lomake avataan 1.6.2022. Kilpailijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tuomarointia varten puvusta on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Myös varhainen design suunnitelma tai luonnos joka vastaa lopullista pukua, hyväksytään. Tämän lisäksi kerrothan hakemuksestasi hahmostasi. Millainen idea ja taustatarina hänellä on ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet hahmon designiin? 

Vastaanotamme hakemuksia 21.6. klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat google formssin automaattisen vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan cosplavastaavaan chamira@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 30.6. mennessä. 

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai chamira@tracon.fi

 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet 

Kansikuva: Mikko Karsisto