Photoshootkilpailu

Photoshoot-kilpailussa kilpaillaan parhaimmasta cosplayvalokuvasta, eli kyseessä on valokuvauskilpailu.

Kilpailu jaetaan kahteen eri kategoriaan: aloittelijoihin sekä kokeneisiin. Arviointi perustuu kuvien tekniseen toteutukseen, editointiin, kuvalliseen ilmaisuun sekä mallin ohjaukseen. Valokuvat toteutetaan yhdessä kuvaajan sekä cosplayharrastajan tai -harrastajien kanssa. Lähdemaarajoituksia ei ole ja käytettävä kohde voi olla mistä tahansa lisensoidusta sarjasta, pelistä tai kirjasta.

Photoshoot-kilpailuihin haku aukeaa 1.6. ja päättyy 13.8. Mikäli hakemuksia tulee suuri määrä finalistit valitaan esikarsinnalla. Finalistit ilmoitetaan 20.8. mennessä. Yleisöäänestys aukeaa tapahtumaviikolla. Kilpailujen tulokset julkaistaan cosplaykilpailussa sunnuntaina 10.9.

Tuomarit valitsevat molemmista kategorioista finaaliin 10

Aloittelijakategoriaan voi osallistua mikäli;

 • Et ole sijoittunut photoshootkilpailuissa.
 • Harrastusvuosia valokuvauksessa on alle kolme vuotta.
 • Sinulla ei ole valokuva-alan koulutusta.
 • Et tee valokuvausta työksesi.

Ilmoittaudu kokeneet kategoriaan mikäli yllä olevista kriteereistä yksi tai useampi täyttyy tai koet kuuluvasi kokeneet kategoriaan. Jos koet kriteereistä huolimatta kuuluvasi aloittelijat kategoriaan, ole yhteydessä cosplayvastaaviin cosplay@tracon.fi. Cosplayvastaavilla on oikeus siirtää kuvasi kategoriasta toiseen.


Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2023 klo 18:00
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 13.8.2023 klo 23:59
Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 20.8.2023 mennessä
Voittajat julkistetaan Traconissa sunnuntaina 10.9.2023


Palkinnot

Photoshootkilpailujen palkinnot ovat suurten muutosten alla!

Molemmissa kategorioissa tuomarit jakavat kolme palkintoa: paras tekniikka, paras kuvailmaisu sekä paras teema.

Parhaassa tekniikassa otetaan huomioon erityisesti kuvan tekniset puolet kuten esimerkiksi valaisu, rajaus, mallin asettelu sekä editointi. Kuvailmaisu -palkintoa varten tuomarit puolestaan hakevat kuvaa, joka herättää tunteita ja jossa tunnelma on käsinkosketeltava. Kuvassa voi olla vahva tarina tai se voi olla taiteellisesti muuten vaikuttava. 

Paras teema -palkinto jaetaan kuvalle, joka ilmaisee parhaiten Traconin vuosittaista teemaa. Tänä vuonna haemme kuvia teemalla: luonnonvoimat. Teemaa voi tulkita joko suoraan (esimerkiksi elementtien tai säätilojen kautta) tai lähteä abstraktimmalle tielle värien, muotojen tai tarinankerronnan kautta. Taivas on ääretön tulkinnan kanssa ja odotammekin innolla, minkälaisia tulkintoja kukin kuvaaja taikoo yhdessä mallien kanssa vuotuisesta teemastamme!

Tuomaroinnissa otetaan huomioon kategorioiden taitotaso. Kokeneet -kategoriassa kuvia tuomaroidaan yksityiskohtaisemmin kuin aloittelijat -kategoriassa.

Pisteenä i:n päälle myös yleisö pääsee tuttuun tapaan palkitsemaan oman suosikkinsa! Yleisön suosikki -palkinto jaetaan kuvalle, joka on saanut omassa kategoriassaan eniten ääniä. Yleisön äänestys aukeaa tapahtumaviikolla ja se on käynnissä aina palkintojenjako seremoniaan saakka.

 

Valokuvanäyttely

Finalistien kuvista kootaan Traconin ajaksi valokuvanäyttely, jotta mahdollisimman moni pääsee ihastelemaan kuvia tapahtuman aikana. Kuvat voi halutessaan noutaa sunnuntaina lähempänä ilmoitettuun aikaan itsellensä. Huomioithan, että kuvat eivät välttämättä printtaudu aivan samalla tavalla kuin mitä ne näytöllä ovat. Pienikokoiset kuvat erityisesti voivat kärsiä tulostuksessa.

 

Säännöt

 • Ilmoittautuminen kilpailuun on auki 13.8. klo 23:59 asti. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt kuvat hylätään automaattisesti. Finalistit julkaistaan 20.8.2022 ja voittajat julistetaan lauantaina 3.9.2022 Traconissa. 
 • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alta.
 • Kuvan tulee olla cosplayvalokuva. Kilpailuun voi lähettää ja osallistua ainoastaan yhdellä (1) kuvalla. Voit osallistua ainoastaan yhteen kategoriaan.
 • Tuomarit tai cosplayvastaavat saattavat siirtää kuvasi toiseen kategoriaan kilpailijan suostumuksella mikäli he kokevat sen perustelluksi.
 • Käytettävien hahmon/hahmojen lähdemateriaali on vapaa, kunhan se on lisensoidusta lähteestä. Oma lähde tai OC-hahmot, eli omat fiktionaaliset hahmot, eivät ole sallittuja.
 • Kuva voi olla uusi, vanha tai aikaisemmin julkaistu. Kilpailuun ei hyväksytä kuvia joilla on osallistuttu valokuvakilpailuun aikaisemmin.
 • Kuvissa ei saa käyttää AI-taidetta.  
 • Mikäli teet kuvamanipulaatiota, lähetä ilmoittautumisen yhteydessä kaikki siihen kuuluvat osat koosteena PDF-tiedostossa. Sinulla tulee olla lupa näiden osien käyttämiseen ja sinun tulee pystyä todistamaan se.
 • Kilpailuun osallistuu kuvaaja. Kilpailijalla tulee olla kuvattavien henkilöiden, sekä mahdollinen kuvauspaikan lupa kilpailun osallistumiseen. 
 • Kuvassa näkyviä cosplayasuja ei arvioida erikseen. Asut voivat siis olla ostettuja. Pukuja voidaan kuitenkin arvioida yleisilmeeseen ja kokonaisuuteen sopivuuden perusteella. Pääasia on hahmojen tunnistettavuus.
 • K-18 materiaali on kielletty. Tuomarit ja cosplayvastaavat karsivat mahdollisesti liian rajua materiaalia sisältävät kuvat.
 • Kuvanlaadun tulee olla hyvä. Tuomarit ja cosplayvastaavat saattavat karsia teknisesti liian huonolaatuiset valokuvat. 
 • Valokuvan minimiresoluutio  595x842 pikseliä.
 • Kisaan lähetetään editoitu kuva sekä alkuperäinen raakakuva sellaisena, kuin se on kamerassa. Raakakuva voi olla joko RAW (esimerkiksi DNG., PEFF., CR2.) tai käsittelemätön JPEG/TIFF. Valmiin kuvan tulee olla JPG./PNG./GIF.
 • Finaaliin pääseen photoshootkilpailijan tulee hankkia itse lippu tapahtumaan. 
 • Traconin cosplaykilpailujen tuomarit tai kyseisen kisan tuomarin puoliso tai perheenjäsen ei saa osallistua kilpailuun.

 

Näin haet

Kilpailuun ei enää oteta hakemuksia vastaan. Kiitos kaikille hakijoille!

Kilpailuun voit hakea linkin takaa löytyvällä lomakkeella. Lomake avataan 1.6.2022 klo 18.00

Vastaanotamme ilmoittautumisia 13.8. klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä google formssin automaattisen vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan cosplavastaavaan chamira@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 20.8. mennessä. 

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai chamira@tracon.fi
 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä mallien tiedot ilmoitetuilla nimillä / nimimerkeillä. Tämän lisäksi näytämme hahmon/hahmojen sekä sarjan tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet 

 

kansikuva: tamameru