Nordic Cosplay Championship


 

Nordic Cosplay Championship -karsinnoissa kilpaillaan yksilönä puvunteon ja esiintymisen taidoissa. Traconin karsinnan voittaja edustaa Suomea Ruotsin Linköpingissä Närcon-tapahtumassa järjestettävässä finaalissa kesällä 2024 osana edustusjoukkuetta. 

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1.6.2023 ja sulkeutuu 21.6.2023. Kilpailijat valitaan portfoliohaulla.

Säännöt

Traconin karsintakilpailussa käytetään vuoden 2023 finaalin sääntöjä, jotka löytyvät Nordic Cosplay Championshipin virallisilta sivuilta. Sääntöjä käytetään soveltuvin osin, eli muutamin muutoksin ja tarkennuksin, jotka on listattu tässä.

Muutokset ja tarkennukset:

 • Tracon ei maksa karsintaan osallistuvien matka- tai majoituskuluja yms. Tracon kuitenkin tarjoaa kisaajille ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan.
 • Kisaajien on oltava 18 vuotta viimeistään kesäkuun lopussa 2024.
 • Tuomaristossa istuu suomalaisia aiempien vuosien NCC-finalisteja.
 • Tuomarointiaika on lyhyempi kuin 15 minuuttia.
 • Lopullisessa tuomaroinnissa tuomaristo saa keskustella vapaammin ja tietää toistensa antamat pisteet. Sijoitukset perustuvat suoraan pisteiden yhteenlaskettuun summaan.
     
 • Esityksen pituus voi olla 0-3 minuuttia.
     
 • Veden ja tulen käyttäminen on kielletty. Terälehtien yms. silpun levittämisestä ja muusta sotkemisesta lavalla tulee ilmoittaa selkeästi tekniikkalomakkeessa, jotta lavahenkilökunta osaa varautua siihen. Tracon varaa mahdollisuuden myös pyytää muutoksia esitykseen, jos esityksen toteuttaminen on mahdotonta turvallisesti ja annetussa ajassa.
     
 • Traconissa ei ole mahdollista käyttää mikrofoneja. Videomateriaalia on mahdollista käyttää, mutta se tulee valmistaa itse ja sen tulee noudattaa tekniikkavaatimuksia.

Luethan kuitenkin huolellisesti myös NCC:n viralliset säännöt yllä linkitetyltä verkkosivustolta, jotta tiedät kisasta mahdollisimman paljon!

Lisätietoa voi kysyä arvokisavastaavalta osoitteesta adreena@tracon.fi.

Aikataulu

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2023
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 21.6.2023
 • Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 30.6.2023 mennessä. 
 • Voittajat julkistetaan Traconissa 9. syyskuuta 2023.

 

Näin haet:

Voit hakea kilpailuun tämän lomakkeen kautta!

Kilpailuun voit hakea tälle sivulle ilmestyvällä linkin takaa löytyvällä lomakkeella. Kilpailijat haetaan portfoliohaulla, joten kiirettä lomakkeen täytössä ei ole.

Lomake on avoinna 1.6.2023 klo 18.00 - 21.6 klo 23.59.

Vastaanotamme hakemuksia 21.6 klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä google formssin automaattisen vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan arvokisavastaavaan adreena@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 30.6 mennessä.

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai adreena@tracon.fi

 

Muut osallistumisrajoitukset

1. Coniittitasolla oleva henkilö isosali-tiimissä ei saa osallistua mihinkään Ison salin kilpailuun.

2. Stage manager ei saa osallistua mihinkään Ison salin kilpailuun.

 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin Ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot. Karsintakilpailun voittajan tiedot välitetään Närcon Eventbyrå AB -yritykselle Närcon-tapahtuman ja Nordic Cosplay Championship -kilpailun järjestelyjä varten.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet


Kansikuva: tamameru