Esityskilpailu

Cosplayesityskilpailussa kilpaillaan parhaimmasta esityksestä. Kilpailun arviointi perustuu ainoastaan kilpailijan esitykseen lavalla. 

Esityskilpailuun voi osallistua yksin tai maksimissaan 15 hengen ryhmänä. Lähdemaarajoituksia ei ole ja käytettävä lähde voi olla mistä tahansa lisensoidusta teoksesta, esimerkiksi: sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta. Esitysten keston tulee olla vähintään 1 minuutin ja pisimmillään 3 minuuttia.  Kilpailu käydään sunnuntaina 10.9. cosplaykilpailujen yhteydessä.

Kilpailussa tuomaristo jakaa kolme kategoriapalkintoa; yksi annetaan eläytymisestä (näyttely, tanssi tms), toinen tarinankerronnasta ja kolmas kokonaisuudesta.

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1.6.2023 klo 18.00. Mikäli hakemuksia tulee suuri määrä, järjestetään esikarsinta jossa kilpailun osallistujat valitaan hakemusten perusteella. 

 

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2023 klo 18.00
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 21.6.2023 klo 23.59
Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta: 30.6.2023 mennessä.
Kilpailuun valittujen tekniikka deadline: 18.8.2023

Kilpailu käydään ja voittajat julkistetaan Traconissa sunnuntaina 10. syyskuuta 2023.

 

Säännöt

 • Ennakkoilmoittautuminen alkaa 1.6.2023 klo 18.00 ja päättyy 21.6.2023 klo 23.59. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt hakemukset hylätään automaattisesti. 

 • Kilpailijat valitaan hakemusten perusteella. Mikäli hakemuksia tulee suuri määrä, järjestetään esikarsinta. Lopuilla kisaajilla on mahdollisuus päästä peruutuspaikoille. Täytämme peruutuspaikkoja 18.8. asti. Tieto finaalipaikasta sekä ohjeet mahdollisen peruutuspaikan vastaanottamisesta lähetämme 30.6.

 • Kilpailuun osallistuminen velvoittaa kilpailijaa osallistumaan ennen kilpailua lavaharjoituksiin sekä kuvauksiin valokuvauspisteellä vastaavan ilmoittamalla aikataululla. Kilpailu pidetään sunnuntaina cosplaykilpailuissa Isossa salissa. Tulokset julkaistaan heti kilpailujen päätteeksi.

 • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alta.

 • Esityksen keston tulee olla vähintään 1 minuutti, maksimissaan 3 minuuttia.

 • Kilpailuun ei voi osallistua esityksellä, jolla sama henkilö tai ryhmä on kilpaillut aikaisemmin.

 • Kilpailussa näkyviä cosplayasuja ei arvioida erikseen. Asut voivat siis olla ostettuja. Pukuja voidaan kuitenkin arvioida yleisilmeeseen ja kokonaisuuteen sopivuuden perusteella. Pääasia on hahmojen tunnistettavuus. 

 • Käytettävien hahmojen tulee olla lisensisoidusta lähteestä. Omat designit tai OC-hahmot, eli omat fiktionaaliset hahmot, eivät ole sallittuja paitsi tarpeen vaatiessa nimettöminä taustahahmoina. Lisensoidusta lähteestä olevat omat pelaajahahmot ovat sallittuja, kunhan kilpailija toimittaa screenshotit kyseisestä asusta. (esim FFXIV Warrior of Light-pelaajahahmo.)

 • Lähdemaarajoituksia ei ole, ja lähde voi olla mistä tahansa lisensoidusta teoksesta, esimerkiksi: sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta. 

 • Puvusta on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Vaikka ennakkotuomarointia ei ole, kilpailun tuomareiden on nähtävä, mihin hahmo perustuu.

 • Esityksessä saa käyttää apunaan erilaisia helposti siirrettäviä lavaproppeja oman harkinnan mukaan. Lavasteista tulee tehdä ilmoitus ennakkoon tälle annettuun määräpäivään mennessä.

 • Esityksessä voi käyttää halutessaan ja oman harkinnan mukaan musiikkia, ääniraitaa tai videota. Videon ja ääniraita tulee toimittaa samassa tiedostossa. 

 • Tekniset materiaalit tulee lähettää 18.8 mennessä. Tekniikan ja musiikin ohjeet löydät alhaalta. 

 • Esityskilpailun taustamusiikkiraidoissa ei ole mitään tekijänoikeudellisia rajoituksia.Näin haet

Voit hakea kilpailuun tämän lomakkeen kautta

Kilpailuun voit hakea linkin takaa löytyvällä lomakkeella. Lomake avataan 1.6.2023 klo 18.00.

Vastaanotamme hakemuksia 21.6. klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä google formssin oman vahvistusviestin. Mikäli googleformssin automaattista vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan cosplavastaavaan chamira@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 30.6. mennessä. 

Esityskilpailun hakemuksessa pyydämme yleistietoja esityksestä ja sen toteutuksesta. Hakemusta ei tarvitse täyttää kiireellä, vaan sen täyttöön kannattaa käyttää hetki.

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai chamira@tracon.fi

Lähdekuvat

Esitysakilpailuun osallistujien tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva, josta ilmenee osallistujan tai ryhmän esittämien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat käyttävät. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön. Puvut eivät vaikuta arviointiin, mutta hahmojen tulee olla tunnistettavissa.


Tekniset ohjeet

Valo-, ääni- sekä muut tekniset ohjeet löydät cosplayn pääsivulta. Tutustuthan niihin huolella ennen kuin haet kilpailuun.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet Kansikuva: Nyymix