Cosplaytuomarit esittäytyvät

World Cosplay Summit

 

Pinyamiu 

Kuvaaja: Jenni Suominen

Hei! 

Mie oon Pinja aka Pinyamiu. Olen harrastanut cosplayta teinistä asti ja kisannut useammassa kisassa, Suomessa ja ulkomailla. Työskentelen ompelijana, joten tuomarina kiinnitä erityisesti huomiota asun istuvuuteen, siisteyteen ja ompelun laatuun.

Onnea kisaan!

 

 

 

 

 

 

 


Moemoefever 

Kuvaaja: Michel Takuma

Heippa!

 Mun nimi on Veera ja tuomaroin yhdessä muiden tuomareiden kanssa tämän vuoden WCS-kisaajia! Itselläni on jo yli 10 vuoden cosplay-tausta takana ja edustan Suomea tänä vuonna WCS-kisoissa Japanissa yhdessä Pinyamiun kanssa! Odotan innolla pukuloistoa ja kekseliäitä esityksiä! 

Tsemppiä pukujen viimeistelyyn!


Fukka  

Kuvaaja: Riikka Savela (Riikkisphoto)

Momoi!

Olen Fukka tai FukkaRisuaita, ja olen saanut kunnian toimia yhtenä WCS-karsintojen tuomarina! Cosplayn parissa on tullut pyörittyä roimasti yli kymmenen vuoden ajan, mutta samalla aivan liian vähän (Never stop the madness ja kohta vedetään taas!). Identifioidun myös cosplay-fossiiliksi, koska kirjoittelen edelleen cosplay-blogia :P

Omat vahvuuteni pukujen valmistuksessa ovat ompelussa, mutta myös kovemmat materiaalit ovat tuttuja. Rakastan kenkien tekemistä ja yritän viilata taitojani peruukkien sekä meikin osalta. Kisalavoja olen kuluttanut vähän kaiken näköisissä kilpailuissa ja formaateissa. Esiintyminen ja teatteri ovat lähellä sydäntäni, ja sen vuoksi katselen cosplay-esityksiä ajatuksella, että puku on osa esitystä, sen tarinaa ja toimivuutta. Puvuissa itsessään arvostan toimivia ja käytännöllisiä ratkaisuja niin materiaaleissa kuin hyödynnetyissä tekniikoissa. Tuomarina nautin erityisesti siitä, kun pääsen näkemään kisaajien perehtyneisyyden ja palon pukujaan sekä esityksiään kohtaan.

WCS on huima kokemus, joten olen hyvin innoissani päästessäni omalta osaltani lähettämään seuraavan edustajaparin matkaan! Jaksamista ja voimia kaikille kisaajille puku- ja esitysprojektien pariin! Tampere-talon parrasvalot odottavat!


Shappi 

Kuvaaja: A.Z Production

Traconin cosplaykunniavieras Shappi toimii yhtenä WCS-karsintakilpailun tuomareista. Lue lisää Shapista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordic Cosplay Championship

 

Reta 

Kuvaaja: Isperia

Moi! Olen Reta, toinen Suomea vuonna 2023 edustanut NCC-finalisti.

Aloitin cosplayn aikanaan vuonna 2009 kädentaidoilla, joilla oli irronnut varsin matala numero käsityötunneilta. Ensimmäisten pukujen syntymisestä onkin kiittäminen pitkälti kavereita ja äitiä. Jokainen tehty puku on kuitenkin kartuttanut taitojani ja melkein 15 vuoden mittainen kehityskaari on johtanut siihen, että nykyään takataskussa on vaatetusartesaanin paperit sekä melko monipuolisesti cosplaykisakokemustakin molemmin puolin tuomaripöytää, lavan takaa ja lavalta käsin koettuna.

Entisenä kärsimättömänä häslääjänä annan cosplaypuvuissa arvoa erityisesti kädenjäljen huolellisuudelle ja vaatteiden istuvuudelle. Lavaesityksien osalta rakastan hiottuja, helposti seurattavia numeroita. Tykkään itse puuhailla cosplayn lisäksi mm. teatteri- ja tanssiprojektien parissa, joten minua kiinnostaa erityisesti työprosessi kisaesityksen taustalla ja kisaajan oma kädenjälki myös esityksen sisällössä, ei ainoastaan puvussa. Vaivannäkö ja ajatustyö näkyy!

Onnea matkaan kisaajille! Tehkää mitä rakastatte ja rakastakaa mitä teette.


Faroni 

Kuvaaja: Mialiina

Moi! Faroni täällä! 

Cosplay on ollut harrastuksena vuodesta 2014 ja kisaamista on tullut nähtyä ja koettua sekä kisaajan että tuomarin näkökulmasta. Viimeisin kisakokemus oli Cosplayn SM-kisat 2022 jossa sijoituin 1. sijalle.
Kisapuvuissa arvostan ja ihailen tarkkaa käsityötä sekä luovaa designiin soveltuvien materiaalien valintaa. Esityksissä toivon näkeväni rohkeutta heittäytyä, sekä selkeää ja luovaa tarinan kerrontaa. 

Nähdään Traconissa! <3

 

 

 

 

 

 


Kanto 

Kuvaaja: Pugoffka

Traconin cosplaykunniavieras Kanto toimii yhtenä NCC-karsintakilpailun tuomareista. Lue lisää Kantosta 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esityskilpailu

 

Anni “Kurre” Perttula 

Kuvaaja: Petri Lehmus Photography

Moiccu kaikki!

Olen Anni tai Kurre/Kurrepupu, näillä on yleensä tunnistanut mut parhaiten somemaailmassa. Ikää mulla on 32 vuotta ja cosplayta olen harrastanut vuodesta 2016 lähtien. Ensimmäinen itse tehty cossini oli tais olla Vinski prätkähiiristä.
Työkseni olen ammattiesiintyjä ja olen tuottanut erilaisiin tarpeisiin esiintymiskokonaisuuksia kohta 9 vuoden ajan. Mun asiakkaisiin on kuulunut mm. Eckerö Line, Messukeskus, Slush ja Kotkan Meripäivät. Tänä kesänä vietän 10v taiteilijavuotta! :)
Vapaa-ajalla rakentelen ja ompelen cosplay-asuja, kuvailen kameralla (yleensä uhriksi päätyy joku tuttu cossikaveri) tai näpertelen editoinnin kanssa miettien uusia tuotoksia.

 


Nani 

Kuvaaja: Riikka Savela (Riikkisphoto)

Moikka kaikille, Nani täällä!

Olen pitkän linjan cossaaja, esiintyjä ja cossiesitysintoilija! Olen kiertänyt esiintymässä eri conien lavoja jo yli kymmenen vuotta cosplayn, teatterin ja tanssin merkeissä ja tänä vuonna päätin hypätä Tracon Dance Medleystä tuomaroimaan esityskisaa. Cosplaykisoissa sijoituksia on kertynyt tähän mennessä 4, joista tuorein on 2023 Desuconin esityskisan ensimmäinen sija. Olin myös edustamassa ECG-finaalissa ryhmäsarjassa vuonna 2019.
Laaja osaamiseni sekä esitysten tuottamisesta että esiintymisestä (näytteleminen, tanssi, taistelu jne.) takaa sen, että pystyn tuomaroimaan esityksien eri osa-alueita tasapainoisesti kokemuspohjastani ammentaen. Esitysten rakentamisen taito, eli kaikki se työ mikä tehdään ennen lavalle nousemista, on minulle erityinen intohimon kohde. Mielestäni hyvä esitys on selkeä ja rakennettu niin, että sen ymmärtää vaikkei lähdeteos olisi tuttu. Lisäksi sydämeni sykkii luovuudelle, joten kiinnitän erityistä huomiota siihen, mitä kaikkea uutta, omaa ja oivaltavaa esityksiin on keksitty. 

Luottakaa omaan tekemiseenne! Joskus vitsillä heitetyt ideat ovat juuri niitä, jotka vievät teidät tähtiin. Hurjasti tsemppiä ja potkuja, en malta odottaa esityksiänne!


Foxi 

Kuvaaja: Nyymix

Hellou!

Olen Foxi ja olen harrastanut cosplayta 11 vuotta. Kokemusta cosplaykilpailuista löytyy niin puku- kuin esityskilpailuista. Muutamassa arvokisakarsinnassakin on tullut pyörähdettyä. Viimeisin menestykseni kilpailuissa onkin Traconin 2022 esityskilpailussa Parhaan tarinankerronnan palkinto, niin tuntuu hyvältä jatkumolta astua tuomarin saappaisiin. Erityisesti mukaansatempaavat ja mahtipontiset esitykset ovat mieleeni. 

Tsemppiä kaikille kisaajille! Kivaa siitä tulee. :)

 

 

 

 

 

 

 

Pukukilpailu, Aloittelijat

 

Ave “driftavey” 

Kuvaaja: Jenni Suominen

Moikka, mä oon Ave "driftavey", tai ehkä paremmin tunnettu nimellä awrtas vuosien saatossa!

Olen pidemmän linjan cosplay-harrastaja joka on löytänyt taas tien tapahtumien sekamelskaan parin vuoden tauon jälkeen! Aloitin cosplayn vuonna 2013, ja harrastin samoihin aikoihin teatteri-ilmaisua joten tapahtumissa minua on kiinnostanut erityisesti kisat!
On ollut ihan mieletöntä seurata, miten meidän kansa on kehittynyt pukujen tekemisen ja esitysten suhteen vuosien saatossa ja nyt 10 vuotta myöhemmin on aika tosi hienoa päästä tuomaroimaan kisat. Vahvuuksiini ei kuulu vielä foam build tai armorit, vielä kovasti harjoitellaan mutta ompelu, propit ja korut ovat minulle miellyttävää puuhaa! Olen ammatiltani koruseppä ja eläköitynyt teatteri-ilmaisun harrastaja, joten cosplay minulle on oiva harrastus kun pääsee tekemään juuri sellaisia asioita, jotka itse kokee mielenkiintoiseksi ja mitä haluaa tehdä!

Eniten kiinnitän huomiota miten puku- tai esitys esitetään kun pääsee lavalle. Aivan varmasti jännittää, ja se kuuluu asiaan mutta uskollisuus lähdemateriaaliin ja hahmojen (tai hahmon, jos kisaa yksin!) kemiat toimii keskenään. Tärkeää on muistaa hengittää, syödä ja nukkua hyvin! Ei saa vetää itseään piippuun jonkun takia, minkä ehtii tehdä myöhemmin. Muistakaa, oma terveys edellä!

Tsemppiä hurjasti kaikille kisaajille, live laugh love and break a leg!


Yaci 

Kuvaaja: Alexandriel

Moi!

Olen Yaci ja harrastanut cosplayta vuodesta 2007 lähtien eli pukuja on tullut tehtyä ihan hyvä määrä, eikä loppua näy! Vuosien aikana on tullut kisattua pukukisoissa yksin ja yhdessä sekä opittua monta asiaa cosplaysta ja sen vierestä, mutta silti tuntuu että tässä harrastuksessa on aina jotain uutta ja kiehtovaa opittavaa. 

Minulle tärkeitä asioita pukujen toteutuksessa ovat referenssin tarkka seuraaminen, materiaalivalinnat, mittasuhteet sekä kokonaisuuden huolellinen toteutus. Ongelmanratkaisukyky ja luovuus ovat myös yksiä tämän harrastuksen hienoimpia asioita, joten odotankin innolla kuulevani mitä teidän pukunne on syönyt ja minkälaisia haasteita olette päässeet ratkomaan pukuja tehdessänne. 

Nähdään Traconissa!

 


Alex 

Kuvaaja: Chamira

Moikka!

Olen Alex, netissä pyörin useimmissa paikoissa nimimerkillä heartgrenaded. Olen harrastanut cossaamista noin 15 vuotta - siis melkein puolet elämästäni! Vaikka cosseja on tullut tämän elämän aikana tehtyä kymmeniä, cosplaykisaamista olen vielä harrastanut aika ujosti, mutta siitäkin olen innostunut näin kolmekymppisenä. Todiste siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä kokeilla jotain uutta!

Cosplayssa minua inspiroi ja innostaa erilaisten taitojen ja tekniikoiden yhdistely, jatkuva uuden opettelu ja ongelmanratkaisu. Miten saan tämän ja tuon toimimaan, ja näyttämään hyvältä niin että se päällä voi vielä oleskella ja toivon mukaan myös istua? Sydäntäni lähellä ovat usein länsimaalaisen populaarikulttuurin tuotokset, mutta kyllä cosplayrepertuaariini mahtuu muutamia animecosseiksikin luettavia hahmoja.

Olen ammatiltani parturi-kampaaja ja meikkaaja, joten tuomaroinnissa olen erityisen kiinnostunut peruukeista ja muista karvoista, sekä maskeerauksesta noin yleisesti, sillä hyvä maskeeraus on kuin kirsikka kakun päällä cosplay asuissa.

Tsemppiä kisaan kaikille!
 

Pukukilpailu, Harrastajat

 

Kalmanlintu 

Kuvaaja: Nuuhku

Hellurei!

Olen Kalmanlintu. Aloitin cosplayn vuonna 2012 ja sen jälkeen pukuja onkin tullut tehtyä melko aktiivisesti. Olen pukukilpaillut joitain kertoja, ja myös sijoittunut. Tämä on ensimmäinen kertani tuomarina. Cosplayssa minulle mieluisinta on proppien ja muiden askarreltavien ja näperreltävien asioiden tekeminen. Arvostan materiaalien kekseliästä käyttöä, viimeistelyä jälkeä ja tarkasti toteutettuja yksityiskohtia. Ompelen myös paljon asuja varten, ja kiinnitänkin erityisesti huomiota kokonaisuuteen, esimerkiksi materiaalivalintoihin ja asun mittasuhteisiin. 

Odotan mielenkiinnolla, että pääsen näkemään asunne ja kuulemaan niiden tekoprosessista. Onnea matkaan!

 

 

 


Linda “Rindalin” Seppälä 

Kuvaaja: Nianmaho

Helou!

Olen Linda "Rindalin" Seppälä ja cosplayta on tullut harrastettua jo 14 vuotta. Siinä ajassa olen kerennyt tuomaroimaan cosplay-kisoja enemmän kuin itse kisannut. Vaatetus- ja muotialan koulutusta on takana päälle seitsemän vuotta ja työskentelin vuoden 2016 kesällä Suomen coneja kiertäneen Valitsen sinut! –musikaalin pääpuvustajana. Nykyjään suunnittelen ja teen vaihtelevasti puvustushommia erilaisille ammattilais- ja harrastelijaryhmille.

Pidän tässä harrastuksessa erilaisten ja epätavallisten materiaalien käytöstä, uusien tekniikoiden kokeilusta ja luovasta työprosessista. Cosplayssa ja itse suunnitelluissa puvuissa minulle tärkeää ovat kangasvalinnat, värit, mittasuhteet, yhteenkuuluvuus sekä yleisesti siisti työjälki. Myös pukuilijan oma innokkuus ja asenne hahmoonsa on aina plussaa!

Useasti olen se tuomari joka katsoo saumat ja käänteet, hipelöi asussa käytetyt materiaalit läpikotaisin ja kyselee paljon asioita. Olen kuitenkin myös se rento ja hauska tuomari, joten ei tarvitse jännittää liikoja vaan lämpimästi tervetuloa kisaamaan! 


Tae 

Kuvaaja: Torucos

Moikka, oon taeyacos, lyhyesti Tae!

Cosplayta on tullut harrastettua yli 10 vuotta ja siinä ajassa pukuja onkin tullut väännettyä jos jonkinlaisia, enemmän tai vähemmän kyynelillä höystettynä.
Omia vahvuuksia ovat propit sekä erilaiset asusteet, ja nautinkin juuri niiden tekemisestä kaikkein eniten. Olen tarkka pukujen yksityiskohdista sekä lähdeuskollisuudesta, ja pidän erilaisten tekniikoiden yhdistelemisestä mahdollisimman monipuolisesti.

 

 

 

 

 

 

 


 

Pukukilpailu, Kokeneet

 

Sisu 

Kuvaaja: SonSon Photography

I'm Veera "Sisu", a cosplayer of 10 years and an age of 27 rotations around the Sun.

I've been present in the UK cosplay scene for the past decade and have taken part in performances and competitions as both group and solo. Having now returned to Finland I'm excited to finally witness all the talent of my home country.
In competition, my favourite parts of cosplays are your favourite parts. I love seeing the techniques and work put into the details and love gushing over the backs of cosplays that never ever get photographed but deserve their own spotlight.

 

 

 

 

 


Siiricosplay 

Kuvaaja: Tekla "megurinemagnet" Kokkonen

Heippa, olen Siiricosplay ja harrastanut cosplayta hieman päälle 10 vuotta.

Kilpailu- ja tuomarikokemusta olen ehtinyt kerryttää jonkin verran, ja suurin toteutunut cosplay-unelmani oli edustuspaikka Lontoon Eurocosplayssä. Ominta alaani ovat pääasiassa kangasvalmisteiset puvut sekä kankaiden muokkaus ja käsittely, unohtamatta yksityiskohtien viilausta.
Arvostan puvuissa ompelujäljen siisteyttä, hyviä materiaalivalintoja ja huoliteltua kokonaisuutta. Tuomarina on myös ilo kuulla tarinoita pukujen valmistuksesta!

Nähdään Traconissa! 


YumiKoyuki 

Kuvaaja: Mialiina

Moikka, olen yumi tai virallisemmin YumiKoyuki.

Cosplayta on tähän hetkeen mennessä ehtinyt kerääntyä aika upeat 16 vuotta, ja vaikka välillä elämän mullistukset tekemistä tauottivatkin, olen pitänyt tästä henkireiästä tiukasti kiinni. ♥️

Tuomarina kokemus on lähtenyt kertymään jo vuodesta 2010 alkaen ja olen tuomarointia päässyt tekemään ihan lätäkön toisellakin puolella Euroopassa. Parhaiten minun huomioni saa huolellisuudella ja harkitulla viimeistelyllä ja arvostan suuresti omintakeisia ratkaisuja sekä perusteltuja materiaalivalintoja. Minua kutkuttaa saada "nähdä" hahmon tarina ilman että kuulen hahmosta sanaakaan. Cosplayssa ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä ja tekijän luovuus saa päästä valloilleen!

Paljon hyvää energiaa kesään ja syksyyn! Nähdään Traconissa! ✨

 

 

Pukudesign -kilpailu

 

Heli “Kansuli” Mäensivu 

Kuvaaja: Carl K.

Moikka! Olen Heli "Kansuli" Mäensivu 30-vuotias cossaaja, suunnittelija ja ompelija.

Cosplayta olen harrastanut n. 16 vuotta. Cosplay-kisoja en ole ollut vielä aikaisemmin tuomaroimassa joten tätä kokemusta odotan innolla.
Nykyään teen melkein enemmän asiakastöitä ja cosplay-asuja tilauksesta, kuin mitä kerkeen omia asuja tekemään. Cosplay-asuissa kuitenkin yhä edelleen kiehtoo itsensä haastaminen, kaavoittaminen, ompelu ja kivat pienet yksityiskohdat. On aina hienoa nähdä se mistä on lähtenyt liikkeelle ja minkälainen on sitten se itse lopputulos kokonaisuudessaan.

Kiva päästä ihailemaan muiden asuja ja toivotan kovasti onnea kaikille kisaajille. Muistakaa levätä myös hyvin!


GlitterDevil_cos 

Kuvaaja: Clownboy.Tears

Ellou! Olen GlitterDevil_cos, Glitterin ja kaaoksen ruumiillistuma cosplayssa, jolla harrastusta on takana päälle 10 vuotta, tuomarina 2 kertaa tullut oltua ja kisaamista on koettu vuodesta 2017.

Yksityiskohdat, kimalle ja itsensä ilmaisu cosplayn kautta on aina ollut lähellä omaa sydäntäni, ja nähdä useampien uusien cossaajien kokevan sen myös on aina ollut mahtavaa! Cosplay on taidetta, ja tapa itseilmaista itseä, kädentaitojen, maskeerauksen, esiintymisen ja luovuuden kautta, ja sen takia arvostan hyvin paljon asuissa esiintyviä yksityiskohtia ja en ikinä pelkää ottaa uusia haasteita vastaan tai auttaa muita niiden kanssa.

Tuomarina katson puvun kokonaisuutta ja tasapainoa, yksityiskohdista puhumattakaan! Tasapainoisia tekstiilien ja muiden materiaalien käyttö kiinnittää aina huomioni. On aina upeaa päästä todistamaan Ihmisten luovuutta ja itseilmaisua.


Kajo 

Kuvaaja: AG

Hei rakkaat ihmisystävät! Mie oon Kajo, mie mietin, ja kerron tarinoita omista sekä vieraista maailmoista. Cosplay ja sen lieveilmiöt ovat olleet osa elämääni vuodesta 2006 ja miut on voinut löytää niin lavalta kuin sen takaa.

Hahmot ja hahmojen tarinat ovat lähellä sy’äntä ja o’otan innolla päästä näkemään kisaajien tulkintoja ja omia luomuksia. Tulen tarkastelemaan etenkin pukujen kerronnallisuutta, käytännöllisyyttä sekä tasapainoisuutta.

Kaikille onnea kisaan, yrittäkää myös saa'a nukuttua!
 

Photoshootkilpailu, Aloittelijat

 

Minervainen 

Kuvaaja: Nyymix

Moikka, oon Minervainen!

Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2012 lähtien ja siinä ajassa onkin tullut oltua kaikissa rooleissa mitä tulee cosplayphoshotoottaamiseen, eli olen ollut mallina, kuvaajana sekä assaroinut myös muiden cosplaykuvissa.Olen myös kisannut photoshoot-kilpailuissa niin mallin kuin kuvaajan roolissa ja järjestänyt photoshoot-tapahtumia Pääkaupunkiseudun cosplay ry:n leivissä. 

Cosplayphotoshootit ovat ihania, kun onnistuneen kuvasaaliin lisäksi shootissa voi pitää myös hauskaa! Monet mieleenpainuvimmat muistoni cosplayn parissa ovatkin syntyneet juuri shoottien aikana 🌟

Eniten kokemusta itselläni on ollut kameran edessä olemisesta ja tuomarina tulen kiinnittämään erityistä huomiota kuvan mallin ja/tai mallien ohjaamiseen suhteessa muuhun kuvaan.

Cosplaykuvissa päästään usein kurkistamaan hahmojen elämään enkä malta odottaa, mitä kaikkea kisaajat ovat tällä kertaa keksineet!


Essi “Blessy” Hautala 

Kuvaaja: AG

Löysin cosplayn vuonna 2006 ja siitä lähtien on se ollut tiivisti osa kokopäiväistä elämää. Tässä on tullut tehtyä hirveästi pukuja, käytyä kisalavoilla, kuin myös useammankin conin bäkkärillä. Kaikennäköistä sekoilua on tullut myös tehtyä kameran edessä ja takana, kuin myös edittipöydän ääressä. Olen harrastajana jo varsin parkkiintunut ja mukavuudenhaluinen, mutta parasta inspiraatiota on ehdottomasti nähdä muiden työskentelyn upeat jäljet pukujen, valokuvien tai videotuotteiden parissa. Tuomarointi on siksi ihan uskomattoman hienoa duunia ja odotankin jännityksellä miten kovatasoisia kisoja on edessä!

 

 

 

 

 

Karo 

Kuvaaja: Tekla "megurinemagnet" Kokkonen

Heooo! Toivottavasti teillä on jarrusukat jalassa sillä nyt mennään lujaa~

Olen Karo "rui_takami" Laukkanen kotoisin maailman navasta eli Kuopiosta. On tullut pyörittyä coneissa ja piireissä jo 9-vuotiaasta asti ja sille tielle olen jäänyt. 
Näin 17 vuotta myöhemmin olen ollut monessa mukana, opiskelin valokuvaajaksi ja tein myös yrittäjänä uraa alalla, mutta suurin intohimoni on valokuvauksen saralla cosplay-valokuvaus. Valokuvaus on kuin maalaisit taulua, sinun on huomioitava värit, valo, varjo, ilmeet, asento ja asettelu. Kaikki tuo luo sen teoksen minkä kameralla nappaat niin "helposti". Siksi rakastan cosplay-valokuvausta, se on kuin taidetta taiteen sisällä. 

Tämän kaiken tulen myös huomioimaan teidän "maalauksissa", keskityn myös käden jälkeen jälkieditissä, joka viimeistelee kuvan, jonka olet kuvaushetkellä luonut. Ei kannata jännittää onko jokin täydellinen vaan tee parhaasi ja luo kuvastasi taidetta, josta voit olla itse ylpeä. 

Nähdään Traconissa ja toivon teille kaikille antoisia kuvaushetkiä! 

 

Photoshootkilpailu, Kokeneet

 

Ketkukarkki 

Kuvaaja: ketkukarkki

Hei! Olen Ceci, netissä kuljen myös nimellä ketkukarkki. Olen 22-vuotias ja harrastanut cosplayta vuodesta 2015.

Ihastuin kuvaamiseen cosplayn kautta, ja olen vuosien varrella kuvannut lukuisia upeita asuja, lukuisissa eri ympäristöissä. Olen myös osallistunut useampaan photoshootkilpailuun ja osa saattaakin muistaa minut viime vuoden kokeneet-kategorian voittajana. 

Kuvaustilanteessa minulle erityisen tärkeää on mallin ja kuvaajan yhteistyö sekä hyvän fiiliksen ylläpitäminen. Kuvissa pidän tasapainoisesta kokonaisuudesta, yhtenäisestä värimaailmasta ja huolellisesta viimeistelystä. Tärkeää on myös kuvan välittämä tunne ja tarina!

Onnea matkaan kaikille kisaajille! Odotan kuvianne innolla.Tekla “megurinemagnet” Kokkonen 

Kuvaaja: Tekla "megurinemagnet" Kokkonen

Hei! Nimeni on Tekla ”megurinemagnet” Kokkonen.

Olen 26-vuotias kuva-artesaani, joka kiinnostui valokuvaamisesta pitkälti cosplayn ansiosta. Olen toiminut freelancer-valokuvaajana vuodesta 2019 ja kuvannut vuosien varrella monenlaisia henkilökuvia, kuten hääpotretteja tai festarilavoilla esiintyviä artisteja. Luonnollisesti myös cosplaykuvaaminen on tärkeä osa minua valokuvaajana. Cosplaykuvissa piilee mielestäni valtavasti voimaa ja niiden voisi sanoa olevan ikkunoita niin hahmojen kuin hahmoja pukuilevien henkilöiden maailmoihin. Näihin maailmoihin sukeltaminen kameran etsimen kautta on kerta toisensa jälkeen yhtä upea kokemus. 
Tuomaroidessa kiinnitän huomiota oikeastaan kaikkeen, mitä kuvassa näen: sommittelu, värit, tarkennus, kuvan tarinallisuus, mallin ja kuvaajan välinen yhteistyö jne.

Odotan innolla kisakuvien näkemistä, ihania kuvaushetkiä ja paljon tsemppiä kisaan! ♥

 

Noxcraft 

Kuvaaja: V.U.Noxcraft

Hi, I am Noxcraft, experienced judge who seamlessly blends cosplay and photography expertise!

With a career spanning over a decade, I have represented Poland in multiple competitions, showcasing exceptional skills as both a cosplayer and photographer. My captivating photography stands out for its skillful use of light, evoking emotion and weaving compelling stories. Each of my shots exudes a cinematic and painterly feel, showcasing my artistic vision. I cheris originality and experimentation, valuing these qualities above all in cosplay photography. Holding an MA in Fashion Photography from the renowned London College of Art, I even delved into the realm of academic exploration, questioning the uniqueness of cosplay photography in our modern world.

I am eagerly anticipating the incredible works of our talented contestants. Let your creativity shine as I eagerly awaits your submissions!