Taidekujan valinnoista

Taidekujan valinnoista
 

Traconin taidekujan haku on sulkeutunut ja tänä vuonna tapahtumassa nähtävät artistit valittu!

Taidekujahaku numeroina

Taidekujalle hakemuksia kertyi tänä vuonna enemmän kuin koskaan, noin 200 kappaletta, joka on 80 hakemusta enemmän kuin viime vuonna. Kokonaisuudessaan taiteilijoita haki noin 270, kun lasketaan mukaan heidätkin jotka jakavat pöydän kaverin kanssa. Arman sanoisi; “kelatkaa, nää kaikki haluaa tänne!”

Ensikertalaisia taidekujalle haki myös huima määrä, prosentuaalisesti noin 60%. Kiintiö johon olemme sitoutuneet (vähintään 10 ensikertalaista) ylitettiin reilusti. Lähemmäs 30 ensikertalaista esittelee töitään tapahtumaviikonlopun aikana. Se on noin 40% osuus Traconin taidekujalle valituista artisteista.

Hakemusten joukossa nähtiin myös ulkomaan vahvistuksia. Traconin taidekuja on kerännyt mielenkiintoa useassa Euroopan maassa, myös Amerikassa ja Kanadassa. Tulemme näkemään myös muutamia kansainvälisiä taiteilijoita!

Hakemusten määrä kertoo uusista innokkaista harrastajista, intohimoisista taiteilijoista ja palosta omaan tekemiseen. Vuosien mittaan mielenkiinto ja kiinnostus taidekujaa kohtaan on lisääntynyt, eikä syytä suotta. Taide ja tekeminen on keskeinen osa conikulttuuria.

Taidekuja kehittyy

Taidekuja vie Tampere-talossa kokonaisen kolmannen kerroksen. Pöytiä meillä on nelisenkymmentä. Se ei välttämättä kuulosta paljolta, mutta todellisuudessa tila on käytetty jokaista neliötä myöten.

Jotta saamme huomioitua kasvavien taiteilijoiden määrää niin, että mahdollisimman moni pääsee esittelemään töitään tapahtumaan, on peliliikkeitä kuitenkin tehty.
Suurin osa pöydistä on muutettu yksi- tai kaksipäiväisiksi - joka mahdollistaa useamman taiteilijan saapumisen tapahtumaan. Aiemmin tarjosimme vain koko viikonlopuksi pöytiä. Muutos hajapäiville on myös conikävijälle mukava lisä, kun eri päivinä voi taidekujalta löytää uusia mielenkiintoisia tekijöitä. Useat taiteilijat pääsevät näin myös nauttimaan tapahtuman annista ja muutos onkin ollut toivottu.

Valinnat

Taidekujahakemuksia käy joka vuosi läpi pieni vapaaehtoisista koostettu raati. Raadin kokoonpanoa on pyritty muuttamaan hieman jokaiselle vuodelle, jotta erilaisia näkemyksiä kuullaan ja huomioidaan. Tänä vuonna raadissa oli mukana neljä vapaaehtoista. Traconin aihepiiri on hyvin laaja, mikä lisää luonnollisesti kilpailua paikoista. Osaavia tekijöitä on runsaasti – eivätkä valinnat ole koskaan helppoja.

Haluamme vielä kiittää kaikkia hakijoita! Vaikka et olisi tänä vuonna tullut valituksi, niin seuraavana vuonna on uusi mahdollisuus päästä Traconin taidekujalle.

Mikäli sinulla jäi kysyttävää valinnoista tai taidekujasta yleisesti, vastaavan tavoittaa taidekuja[at]tracon.fi.