Hae cosplaytuomariksi Traconiin!

Traconin cosplaykilpailuihin etsitään tuomareita avoimella haulla. Haku on avoinna 10.-30.4.2023. Haemme niin kokeneita kuin ensikertalaisia tuomareita.

Voit jättää avoimen hakemuksen seuraaviin kilpailuihin:

  • Photoshootkilpailu: aloittelijat
  • Photoshootkilpailu: kokeneet
  • Esityskilpailu
  • Pukukilpailu: aloittelijat, medium, kokeneet
  • Design-kilpailu

Jokaiseen kilpailuun valitaan kolme tuomaria.

Esityskilpailussa tuomarit keskittyvät lavalla tapahtuvien esitysten arvioinnissa ensisijaisesti esiintymiseen, lavan käyttöön ja tarinankerrontaan. Pukukilpailuissa sekä design-kilpailussa sen sijaan keskitytään yksinään pukujen arviointiin. Photoshootkilpailun kuvissa vuorostaan keskitytään teknisyyden lisäksi tunnelmaan, mallinohjaukseen ja kuvakerrontaan.

Pyrimme valitsemaan tuomarit mahdollisimman monipuolisesti, jotta jokainen tuomariston jäsen pystyy tuomaan omien taustojensa ja taitojensa kautta tuomaristoon monipuolista näkemystä. Tuomariksi voit hakea, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta kyseisestä tehtävästä. Sinulta ei siis tarvitse löytyä monen kymmenen vuoden harrastustaustaa tai laajaa menestystä kisaamisesta toimiaksesi tuomarina. Riittää, että tiedät oman vahvuutesi sekä miten käytät tietojasi ja taitojasi kategoriassa, jota haluaisit päästä tuomaroimaan.

Ensisijaisesti edellytämmme tuomarin olevan asiantunteva, puolueeton, reilu, kannustava, asiallinen, sitoutuvan annettuun työtehtävään sekä huolehtivan salassapitovelvollisuudesta. Hyvä tuomari toimii avoimesti ja ennakkoluulottomasti kuunnellen kisaajaa sekä kanssa tuomareitansa. Henkilökohtaiset mieltymykset sekä erimielisyydet, kaverisuhteet tai läheisten etu eivät saa vaikuttaa päätöksentekoon. 

Tuomarin velvollisuuksiin kuuluvat: 

  • Tuomariesittelyn kirjoittaminen
  • llmoittautuminen Kompassiin
  • Tuomarointi vastaavan antamalla aikataululla joko paikan päällä tai etänä kilpailusta riippuen.
  • Osallistuminen voittajan julkistukseen kilpailujen jälkeen isossa salissa
  • Palautteen anto kilpailijoille. Palaute annetaan joko kisojen päätteeksi tapahtumapaikalla tai tapahtuman jälkeen kirjallisena. 

Tuomarit kuuluvat Traconin työvoimaan joten heille kuuluvat työvoimaoikeudet. Etuuksina mm kuuluu ilmainen sisäänpääsy koko viikonlopuksi, pääsy greenroomiin sekä lämmin ruoka yhtenä päivänä. Tuomareilla on myös pääsy backstagelle, jossa käytössä on varusteltuja pukuhuoneita sekä erillinen cosplayn oma greenroom-piste. 

Näin haet

Tuomarihaku on päättynyt! Kiitos kaikille hakijoille!

Vastaanotamme hakemuksia 30.4. klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä vahvistusviestin. Mikäli sinulla jäi kysyttävää tai et saa vahvistusviestiä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan cosplayvastaavaan chamira@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 14.5. mennessä. 

Kuvaaja: Nyymix