Esittelyssä Traconin cosplaykilpailut

 

Moemoefever ja Pinyamiu voittivat vuoden 2022 Traconissa WCS -karsinnat. Kuvaaja: Jenni Suominen

Traconissa kävijöitä hemmotellaan laajalla kattauksella cosplayohjelmaa. Kilpailuja nähdään läpi viikonlopun Isossa salissa.

 

Kilpailut

Traconin cosplaykilpailut ovat olleet vuosi vuodelta näyttävämpiä ja keränneet yleisön lisäksi myös hurjan määrän kilpailijoita. Tavoitteemme on aina ollut tarjota kilpailuja tasapuolisesti niin aloittelijoille kuin kokeneille harrastajille – aina pukukilpailuista kansainvälisiin karsintoihin. Tämäkään vuosi ei ole poikkeus ja Ison salin lavalla nähdään niin pukuloistoa, vauhdikkaita ja häikäiseviä esityksiä, kuin vangitsevia valokuvia.

Arvokisat ovat olleet osa tapahtumaamme jo pitkään ja palaavat myös tänä vuonna. World Cosplay Summit - ja Nordic Cosplay Championship  -karsinnoissa kilpaillaan edustuspaikoista vuodelle 2024. WCS on parikilpailu, jossa karsinnan voittajat lähetetään Japaniin edustamaan Suomea World Cosplay Summit -finaaliin. NCC vuorostaan on yksilökilpailu, ja Traconin karsinnan voittaja pääsee osallistumaan Närconiin Ruotsissa, jossa käydään Nordic Cosplay Championship -finaali. Molemmissa kilpailuissa arvioidaan niin asuja kuin esityksiä.

Esityksiä päästään myös ihastelemaan tutussa ja rakastetussa esityskilpailussa, jossa kilpailijat pääsevät luomaan esityksiä Ison salin lavalle ilman pukujen luomaa painetta.

Pukukilpailuja nähdään useita läpi viikonlopun. Kaikki pukukilpailut ovat yksilökilpailuita. Kokeneet- ja aloittelijat-kategorioiden lisäksi kattaukseen liittyy myös näiden väliin taitotasoltaan tarkoitettu harrastajat-kategoria. Pienen tauon jälkeen lavalla nähdään myös pukudesign-kilpailu, jossa harrastajat pääsevät esittelemään itse suunnittelemiaan asuja valitsemilleen hahmoille.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, Traconissa tarjoillaan herkkua myös valokuvauksen ystäville! Photoshootkilpailu on ollut suuressa suosiossa jo vuosia ja tänä vuonna kilpailussa nähdään viime vuoden tavoin sekä kokeneet- että aloittelijat-kategoriat. Tänä vuonna haluamme kannustaa kuvaajia lähettämään kilpailuun tapahtuman teeman mukaisia kuvia ja voimmekin jo nyt paljastaa, että parhaasta teemakuvasta tullaan jakamaan molemmissa kategorioissa aivan omat palkinnot! Toivommekin näkevämme huikeita kuvia tämän vuoden teemalla luonnonvoimat.

Lauantai:

World Cosplay Summit -karsinta
Nordic Cosplay Championship -karsinta
Pukukilpailu: Kokeneet

Sunnuntai

Esityskilpailu
Pukukilpailut: Aloittelijat, Harrastajat
Pukudesign-kilpailu
Photoshootkilpailut: Aloittelijat, Kokeneet

Kilpailujen tarkemmat kuvailut löydät verkkosivuiltamme. Säännöt, aikataulut sekä ilmoittautumisohjeet julkaistaan maaliskuun aikana. 

Mikäli sinulla on kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä cosplaytiimiin cosplay@tracon.fi

Esityskilpailussa 2022 ''Kallion Kesäteatteri'' -ryhmä keräsi hurjat aplodit. Kuvaaja: Jenni Suominen